Tko su anketirani?

Kad Avaz 'anketira': Britanski komičar dao podršku Radončiću

Lifestyle / Flash | 14. 03. 2016. u 16:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dnevni avaz je u svom tiskanom izdanju u ponedjeljak objavio anketu među građanima Zenice, a u vezi sa time šta građani misle o procesu koji se na Sudu Bosne i Hercegovine vodi protiv lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića.

U anketi je, kako je objavljeno, sudjelovalo osam građana Zenice, uz fotografije koje ne odgovaraju imenima navodno anketiranih, piše N1.

Tako se među anketiranim Zeničanima našla i fotografijama poznatog britanskog komičara Rickyja Gervaisa uz ime Dževada Aličića. Nakon što je Slobodna Bosna objavila članak "ŠOKANTNO: Poznati britanski komičar prerušen u Dževada dao podršku Radončiću",

Twitteraši iz BiH su "otkrili" još nekoliko fotografija koje su objavljene u Avazu, a koje nemaju nikakve veze sa "anketiranim" osobama.

Iz Dnevnog avaza su odmah reagirali i uputili izvinjenje čitateljima zbog, kako su naveli, grube i nenamjerne greške u tehničkoj pripremi današnje ankete u Dnevnom avazu.

"Ovim putem Redakcija "Dnevnog avaza" upućuje iskrenu ispriku svojim vjernim čitateljima, te Dževadu Aličiću koji je zajedno sa još 25 ispitanika iz pet gradova sudjelovao u anketi", naveli su iz Avaza.

Međutim, osim ovog propusta, objavljeno je još nekoliko fotografija koje ne odgovaraju imenima anketiranih Zeničana što dovodi u sumnju istinitost objavljene ankete.

Tako su pogrešene fotografije objavljene i uz imena Alme Kovačić, Maide Ćatić, Aleksandre Stapić, Sakiba Smrike i najvjerojatnije još nekoliko osoba.

Uz fotografiju Bahrije Salač objavljena je fotografija Iračanke Bahre koja je govorila za magazin Medya.

Fotografija uz ime Alme Kovačić objavljena je u svibnju 2012. godine na portalu "Share a bit of love" fotograkinje Monike.

Uz ime Maide Ćatić objavljena je fotografija koja datira od 24. kolovoza 2014. godine i objavljena je na blogu koji govori o doniranju organa.

Također, uz fotografiju Sakiba Smrike objavljena je fotografija starijeg muškarca iz Irana koji radi na tržnici u Teheranu.

Ovo nije prvi put da u Dnevnom avazu uz ankete o procesu koji se vodi protiv Radončića objavljuju fotografije nepoznatih ljudi sa interneta.

Tako je 5. ožujka uz anketu o tom šta građani misle o određivanju privora Radončiću uz ime Mirsada Sejfoskog objavljena fotografija američko-kanadskog pisca Roberta Charlesa Wilsona.

Kopirati
Drag cursor here to close