Petak u BiH

Jutros sunčano, poslijepodne pljuskovi i grmljavina

Više sunčanog vremena bit će u petak prijepodne. Od poslijepodnevnih sati i tijekom noći na subotu u većem dijelu BiH se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina.
Lifestyle / Flash | 02. 08. 2019. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini u petak ujutro prevladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati: Bjelašnica 13, Sokolac 15, Ivan-sedlo 17, Bihać, Bugojno, Livno i Sanski Most 18, Jajce, Prijedor i Sarajevo 19, Banja Luka, Srebrenica, Tuzla, Zenica i Zvornik 20, Grude 21, Bijeljina, Brčko, Doboj, Široki Brijeg, Stolac i Trebinje 22, Gradačac 23, Mostar i Neum 24 stupnja Celzijeva.

Više sunčanog vremena bit će u petak prijepodne. Od poslijepodnevnih sati i tijekom noći na subotu u većem dijelu BiH se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno jače grmljavinsko nevrijeme s gradom je moguće na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jakih udara vjetra.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, a na jugu BiH do 34 stupnja Celzijeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close