Dvočlani bend

Jucifer, sludge metal senzacija stiže u Abrašević

U Abrašević dolazi prava metal sludge senzacija, bend Jucifer iz Athensa (USA).
Lifestyle / Flash | 14. 10. 2017. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras u Abrašević dolazi prava metal sludge senzacija, bend Jucifer iz Athensa (USA).
Koncert će se održati u OKC Abrašević od 21:00h. Cijena ulaznice je 7 KM.

Jucifer su dvočlani američki metal sludge band koji je izdao albume za Alternative Tentacles, Capricorn Records i Relapse Records, zajedno sa vlastitom izdavačkom kućom Nomadic Fortress Records.

Članovi benda su Gazelle Amber Valentine na gitari i vokalu, dok je njen muž Edgar Livengood na bubnjevima. Jucifer je prepoznatljiv po ekstremnoj glasnoći u tijeku nastupa, i gigantskom zidu amplifikacije koji se koristi za Valentininu gitaru, kao i dihotomiji koja postoji između dosta snimljenog materijala i njihovih živih izvedbi. Takođe su prepoznatljivi po neprekidnoj turneji od sredine devedesetih, navedeno je u priopćenju organizatora.

Godine 2000. Jucifer se preselio u kamp kućicu i postao potpuno "nomadski po prirodi", preferirajući da konstantno putuju, živeći u svom vozilu za turneje, umjesto da prate uobičajenu praksu izdavanja albuma / putovanja / vremena kod kuće.

Gosti na nastupu bit će mostarski Brainswitch.

Brainswitch je 2015. godine izdao debitantski album "And The World Will Sleep" za izdavačku kuću „Nocturne Media“, a trenutno su u procesu snimanja novog albuma.

Kopirati
Drag cursor here to close