10. po redu

Jubilarni uspon 'Sto žena u planini'

Kako je već poznato, lokacija održavanja Uspona je planina Čvrsnica, točnije vidikovac Žlijeb. Ovaj izlet je odlična prilika za sve željne avanture, druženja i prirodnih ljepota koje planina pruža.
Lifestyle / Flash | 11. 04. 2018. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uspon žena u organizaciji HPD-a Prenj 1933. u spomen na njegovu prvuorganizatoricu, Marinu Dodik, ove godine slavi svoj jubilarni, 10. rođendan, a održat će se u nedjelju 15.4.2018.

Kako je već poznato, lokacija održavanja Uspona je planina Čvrsnica, točnije vidikovac Žlijeb. Ovaj izlet je odlična prilika za sve željne avanture, druženja i prirodnih ljepota koje planina pruža.

10. Uspon žena

Polazak je planiran za 15.4. u 8 sati ispred stadiona Zrinjski. Očekivano vrijeme povratka je oko 18 sati, a za participaciju u prijevozu autobusom potrebno je uplatiti 10 KM pri polasku.U cijenu su uračunati prijevoz i usluge vođenja, te su djevojčice do 7 godina su oslobođene plaćanja.Krajnji rok prijave je subota, 12.4. do 12 sati. U slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo otkazivanja izleta.

Za sudjelovanje na 10. usponu žena obvezne su prijave na jedan od sljedećih kontakata: slanjem prijave putem e-maila na: [email protected] pozivom na 063 427 919.

Što se tiče praktičnih uputa, važno je pravilno se odjenuti i opremiti za uspon i boravak u prirodi. Potrebna vam je slojevita i udobna odjeća, poput trenirki i laganih jakni. Ako bude oblačno, kabanica nije na odmet. Birajte čvršću obuću koja će zaštiti nogu – gojzerice ili tenisice s debljim potplatom. Ukoliko imate skijaške štapove ili štapove za hodanje, bilo bi ih dobro ponijeti. Prije polaska nemojte piti lijekove protiv mučnine u vožnji, jer je mjesto uspona udaljeno samo 40 minuta vožnje od Mostara. Obvezno ponesite ruksak u koji ćete staviti rezervnu majicu i čarape, po mogućnosti neku sjedalicu/ručnik, tekućinu (bocu od minimalno 0.5 l, na stazi su dva izvora pitke vode), te hranu kao što su sendviči, energetske pločice, čokoladice i sl. Svježe voće ili kava u termosici bi vas mogli osvježiti kada stignemo na vrh.

Sve dame koje se mogu pohvaliti solidnom tjelesnom kondicijom su dobrodošle za sudjelovanje. Potrebno je samo dobre volje i odlučnosti!

Kopirati
Drag cursor here to close