10. po redu

Jubilarni uspon 'Sto žena u planini'

Kako je već poznato, lokacija održavanja Uspona je planina Čvrsnica, točnije vidikovac Žlijeb. Ovaj izlet je odlična prilika za sve željne avanture, druženja i prirodnih ljepota koje planina pruža.
Lifestyle / Flash | 11. 04. 2018. u 12:37 Bljesak.info
Kopirati

Uspon žena u organizaciji HPD-a Prenj 1933. u spomen na njegovu prvuorganizatoricu, Marinu Dodik, ove godine slavi svoj jubilarni, 10. rođendan, a održat će se u nedjelju 15.4.2018.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je već poznato, lokacija održavanja Uspona je planina Čvrsnica, točnije vidikovac Žlijeb. Ovaj izlet je odlična prilika za sve željne avanture, druženja i prirodnih ljepota koje planina pruža.

10. Uspon žena

Polazak je planiran za 15.4. u 8 sati ispred stadiona Zrinjski. Očekivano vrijeme povratka je oko 18 sati, a za participaciju u prijevozu autobusom potrebno je uplatiti 10 KM pri polasku.U cijenu su uračunati prijevoz i usluge vođenja, te su djevojčice do 7 godina su oslobođene plaćanja.Krajnji rok prijave je subota, 12.4. do 12 sati. U slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo otkazivanja izleta.

Za sudjelovanje na 10. usponu žena obvezne su prijave na jedan od sljedećih kontakata: slanjem prijave putem e-maila na: [email protected] pozivom na 063 427 919.

Što se tiče praktičnih uputa, važno je pravilno se odjenuti i opremiti za uspon i boravak u prirodi. Potrebna vam je slojevita i udobna odjeća, poput trenirki i laganih jakni. Ako bude oblačno, kabanica nije na odmet. Birajte čvršću obuću koja će zaštiti nogu – gojzerice ili tenisice s debljim potplatom. Ukoliko imate skijaške štapove ili štapove za hodanje, bilo bi ih dobro ponijeti. Prije polaska nemojte piti lijekove protiv mučnine u vožnji, jer je mjesto uspona udaljeno samo 40 minuta vožnje od Mostara. Obvezno ponesite ruksak u koji ćete staviti rezervnu majicu i čarape, po mogućnosti neku sjedalicu/ručnik, tekućinu (bocu od minimalno 0.5 l, na stazi su dva izvora pitke vode), te hranu kao što su sendviči, energetske pločice, čokoladice i sl. Svježe voće ili kava u termosici bi vas mogli osvježiti kada stignemo na vrh.

Sve dame koje se mogu pohvaliti solidnom tjelesnom kondicijom su dobrodošle za sudjelovanje. Potrebno je samo dobre volje i odlučnosti!

Kopirati