Posušje

Održana jubilarna 25. seoska olimpijada Ilijino brdo

Riječ je o manifestaciji koja je prepoznata kao najposjećenija manifestacija ovog karaktera u regiji. I ovaj program dio je Posuškoga lita 2019.
Lifestyle / Flash | 21. 07. 2019. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na blagdan svetoga Ilije na Ilijinu brdu, 20. srpnja, u Rastovači održana je tradicionalna kulturno-sportska manifestacija Ilijino brdo 2019. Već 25. godinu nju organizira i provodi KŠD Ilijino brdo 95.

Program je započeo svetom misom na mjesnom groblju, potom je nastavljen na Rastovačkom polju. Riječ je o manifestaciji koja je prepoznata kao najposjećenija manifestacija ovog karaktera u regiji. I ovaj program dio je Posuškoga lita 2019.

U povodu 25. jubileja KŠD Ilijino brdo 95 uručilo je priznanja pojedincima i institucijama za dugogodišnju suradnju i potporu u održavanju ove manifestacije.

U bacanju kamena s ramena i ove je godine najuspješniji bio Ivan Penava iz Batina, petu godinu uzastopce. Danas mu je pripala i zlatna medalja u potezanju klipa, po trinaesti put. Najuspješniji u potezanju ruke bio je Petar Sević iz Splita, prvak Hrvatske, pobijedivši Josipa Semrena iz Livna u uzbudljivom nadmetanju. U potezanju konopa pobjedu su odnijeli Galebovi iz doline Neretve, ekipa Lako ćemo iz Metkovića koja je u dva pokušaja bila uspješnija od ekipe domaćina KŠD Ilijino brdo 95.

U sklopu programa održava se i korida za koju su vlasnici prijavili deset bikova u poluteškoj kategoriji do 850 kg i tri u teškoj preko 850 kg. I ova je kulturno-športska manifestacija okupila veliki broj posjetitelja diljem regije, iz Hercegovine, Bosne, Dalmacije, a ovakvi događaji oduvijek su privlačili naše iseljenike koji tijekom ljeta dođu u svoj kraj, kao i one koji ljeta provode na Jadranu, prenosi Radioposušje.

Kopirati
Drag cursor here to close