Sporni poklič

Josip Šimunić piše knjigu: Ljudima želim objasniti što znači "Za dom spremni"

Lifestyle / Flash | 05. 02. 2016. u 17:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josip Šimunić, rehabilitirani pomoćnik izbornika reprezentacije Hrvatske, izjavio je kako namjerava napisati knjigu o hrvatskoj povijesti kako bi, između ostalog, ljudima objasnio što znači "Za dom spremni", sporni pozdrav zbog koje je imao puno problema u nogometnoj karijeri, javlja Agencija Anadolija.

List "Sydney Morning Herald" podsjeća da je FIFA Šimunića izbacila iz nogometa jer je na stadionu poveo skandiranje "Za dom spremni".

"Sramota je kako su me tretirali i opisivali nakon toga. To je bila diskriminacija, usudio bih se reći čak i gore od toga", rekao je Šimunić.

Dodao je kako želi svojim riječima ljudima objasniti detaljno što se sve dogodilo u vezi sa spornim pozdravom.

"Želim ljudima koji ne razumiju tematiku objasniti što se zaista dogodilo. Kroz film, a možda napišem i knjigu, želim ljudima pokazati istinu, onako kako je to izgledalo u mojoj poziciji, kako smo svi mislili.

Ništa loše, ali interpretirano je na najgori mogući način. Mnogi ne znaju što ti povici zapravo znače. Korišteni su u raznim razdobljima hrvatske povijesti, još od 12. stoljeća, ali su, nažalost, povezani s povicima iz Drugog svjetskog rata", kazao je Šimunić.

Kopirati
Drag cursor here to close