Stari grad

Mobilna kesten pržionica nudi oguljeni pečeni kesten koji ne prlja ruke

''Željeli smo građanima Sarajeva promovirati kesten kao naš brend i da im damo priliku da ga probaju potpuno oguljenog i da ne prljaju ruke'', kazao je Kićanović.
Lifestyle / Flash | 25. 10. 2018. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Husein Kićanović sa svojim strojem

Na Trgu oslobođenja "Alija Izetbegović" građani Sarajeva mogu kupiti oguljeni pečeni kesten iz unikatne mobilne pržionice kestena, koju je osmislio i napravio Bišćanin Husein Kićanović.

''Ova unikatna kesten pržionica je potpuno moj izum, a radi na principu plina i struje. Struja se koristi za ventilatore, a plin za pečenje kestena u cijevnim pećima, i sve je automatizirano'', kazao je Kićanović, koji se dugi niz godina bavi pečenjem kestena, ali i proizvodnjom ostalih proizvoda od kestena.

Nedavno je napravio poseban projekt i program za zaštitu kestena, za šta je dobio značajna sredstva Europske unije.

Često posjećuje razne lokacije i sajmove u BiH, a uz nekoliko prijatelja konstantno radi na sakupljanju kestenja.

''Željeli smo građanima Sarajeva promovirati kesten kao naš brend i da im damo priliku da ga probaju potpuno oguljenog i da ne prljaju ruke'', kazao je Kićanović, koji će se na Trgu oslobođenja "Alija Izetbegović" prodavati još mjesec dana.

Površinu mu je bez naknade dodijelila Općina Stari Grad budući da je izazvao veliko zanimanje građana, priopćeno je iz te općine.

Kopirati
Drag cursor here to close