Mahinalno :)

Japanska muzikologinja priprema doktorat o srpskom turbo-folku

Lifestyle / Flash | 16. 04. 2017. u 12:33 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muzikologinja Fumi Uehata branit će u Osaki disertaciju na temu srpske novokomponirane glazbe.

Za nju - srpski narodnjaci su zakon. Ceca, Seka, Viki, i naravno Džej, kvalitetni su glazbenici, a njihovi hitovi i pjesme drugih novokomponiranih izvođača prijatne su, zabavne i privlačne skladbe. Toliko da ih je izabrala za temu svog doktorata! I to možda ne bi čudilo da "borac za pravdu srpskih narodnjaka" nije muzikologinja Fumi Uehata (37) iz Japana i da ovu doktorsku disertaciju ne brani na Sveučilištu u Osaki, pišu begradske Novosti.

U Srbiju je došla studentskom razmjenom prije 14 godina. Do 2006. godine studirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Živeći u studentskom domu na Zvezdari, gdje su se, kako kaže, često pravile zabave, prvi put je čula najneobičniji zvuk do tada - srpske narodnjake.

"U početku mi se nije mnogo svidjelo, ali kada sam se vratila u Japan, rodnu Osaku, nedostajalo mi je sve što je karakteristično za Srbiju i počela sam puno slušati narodnu glazbu", priča Uehata.

- Ima nekoliko pjesama koje baš volim - "Beograd" od Cece Ražnatović, "Mahinalno" od Viki Miljković, "Tako mlada" od Tanje Savić i "Crno i zlatno" od Seke Aleksić...

Cijelu priču donose Nezavisne novine.

Kopirati
Drag cursor here to close