Spasite nas!

Japanci osmislili uređaj protiv neprijatnog mirisa obuće

Prodaja uređaja počinje u Japanu 20. rujna, a cijena još nije poznata.
Lifestyle / Flash | 18. 08. 2018. u 09:38 Bljesak.info
Kopirati
 Foto: PR / Stare tenisice

Za problem neugodnog mirisa obuće koji se posebno javlja tijekom toplih ljetnjih dana, Panasonic je osmislio uređaj koji efikasno djeluje noću.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Panasonic MS-DS100 je uređaj koji "napada" isovalerinsku kiselinu koja je prirodni uzrok neugodnog mirisa stopala, a koji stvara jedna od milijuna bakterija koje žive na ljudskom tijelu Staphylococcus epidermidis.

Uglavnom bezazlen patogen koji kolonizira ljudsku kožu kako bi preživio, a zajedno sa Staphylococcus epidermidisom uzrokuje miris znoja kada stupi u interakciju s aminokiselinom poznatom kao leucin, koja se oslobađa kada se pojavi znoj na stopalima.

Uređaj MS-DS100 se stavlja u unutrašnjost obuće i pomoću jona koje u Panasonicu nazivaju "nanoe X", elektrostatičnih atomiziranih vodenih čestica koje ispuštaju 4,8 bilijuna hidroksil (OH) radikala po sekundi koji reaguju s hidrogenom (vodikom) u česticama koje uzrokuju neugodan miris i neutralizira ih.

Dovoljno je uključiti uređaj i gurnuti ga u obuću, nakon čega slijedi širenje jona. Proces traje pet, odnosno sedam sati za "najuporniji miris",

Prodaja uređaja počinje u Japanu 20. rujna, a cijena još nije poznata.

Kopirati