Slatko natjecanje

Jadrankin kup - Nikad slađi početak ljeta u Neumu!

Lifestyle / Flash | 20. 05. 2016. u 10:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji neumske udruge građana „Zvijezda Mora“, 5.lipnja u ovom gradu, održava se prvo amatersko slastičarsko natjecanje pod nazivom „Jadrankin kup“. Natjecanje će se održati u hotelu Sunce s početkom u 18 sati.

Pravo sudjelovanja na ovom slatkom nadmetanju, imaju samo slastičari amateri, što znači da će svi oni koji se slastičarskim zanimanjem bave profesionalno, automatski biti isključeni iz natjecanja. Bitno je napomenuti kako ovo strogo pravilo, važi samo za natjecatelje, ne i za kušače!

Sadržajno, Jadrankin kup, podijeljen je u tri kategorije u koje se zainteresirani mogu uklopiti sa svojim slatkim rukotvorinama, a to su: autohtoni kolač, suhi kolač te kolač po želji (voćni kolač, kremasti, torte, savijače…).

Velika olakšica za sve slastičare amatere je to što neće morati navlačiti pregače i paliti miksere na plus 40, već će svoju slasticu ili slastice donijeti do 17 sati na dan natjecanja u hotel Sunce. Također, natjecatelji će time biti lišeni velike treme zbog igranja master chefa pred uistinu stručnim žirijem kojim predsjeda uvaženi profesor gastronomije Josip Žuvela, inače autor mnogih radova sa ovog polja te dugogodišnji profesor na Sveučilištu u Dubrovniku. Ostale članove žirija sačinjavati će profesionalni i dugogodišnji slastičari te šefovi kuhinja neumskih hotela, koji će odabrati i nagraditi najbolje slastičare - amatere.

No, neće članovi žirija biti jedini čija će nepca imati čast uživati u slasnim i slatkim recepturama, već će tu priliku imati i svi koji dođu podržati ovo natjecanje. Dapače, osim slastica, prisutni će moći uživati i u dobroj mezi i kapljici kvalitetna vina. A da bi osim okusnih pupoljaka, uživali i oni slušni, pobrinuti će se sve poznatiji hercegovački izvođač, mladi Ivo Jurić, koji će cijelo događanje popratiti svojim vokalnim interpretacijama.

Sve u svemu, događanje za buđenje svih osjetila, taman kako treba pred početak još jedne burne ljetne sezone.

Stoga, umjesto zaključka - organizatori još jednom pozivaju sve one koji se, iz hobija,za rođendane, krštenja, svadbe, pričesti, godišnjice, razne zabave i prigode, ili tek tako da ima u kući, povremeno, i sasvim amaterski bave izradom slastica da se do 3. lipnja prijave na prvo amatersko slastičarsko natjecanje „Jadrankin kup“, te svojim ukusnim sposobnostima doprinesu šarenilu slatkih okusa prvog amaterskog slastičarskog natjecanja u Neumu.

''Zabava je zajamčena svima. Kako natjecateljima, tako i onima kojima od spravljanja ipak više leži degustacija'', poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close