Čišćenje je besplatno

Jablanica se sprema za veliku akciju čišćenja

Lifestyle / Flash | 14. 04. 2017. u 08:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je spremno za akciju čišćenja u Općini Jablanica. Predstavnici Međunarodnog centra za djecu i omladinu „Fortis“ i Asocijacije srednjoškolaca - Lokalni tim Jablanica su u JU Srednjoj školi u Jablanici održali prezentaciju na temu „Ekologija života“.

U tijeku diskusija i rasprava zaključci su bili sljedeći:'' Najveći zagađivači prirode su ljudi. Zagađuju prirodu na mnoge načine, tako što: bacaju smeće svuda okolo sebe i pale ga, prave tvrtke koje ispuštaju otrovne plinove, a i kada prave velike tvrtke unište mnogo prirode, betoniraju parkove, grade zgrade i kuće na travnjacima, i kupuju automobile koji ispuštaju otrovni zrak. Brzi način života usporava naša razmišljanja u društvu. Ne mislimo više mnogo na budućnost već samo na trenutnu korist i učinkovitost. Samo djelovanje fosilnih goriva je jedan od najvećih uzroka zagađenja.

Ljudi, djeca, mladi, starije osobe, bi trebali povesti više računa o okolišu u kome žive. Opet je čovjek taj koji plaća cijenu radi toga što stoljećima nanosi okolišu i prirodi. Oni koji, svojim individualnim ambicijama, željom za većom zaradom, lijenošću, neodgovornošću, prirodi nanose štetu, gube iz vida, da su i sami dio te prirode. Gubi se iz vida činjenica da će se takav destruktivni odnos prema prirodi vratiti i njima samima''.

„Let's Do It“ projekt u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i dio je svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem sudjeluje 112 zemalja. Volonterske akcije „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i „Let's Do It – milijun sadnica za 1 dan“ se organiziraju sinkronizirano u jednom danu na području cijele Bosne i Hercegovine.

Službeni organizatori „Let's Do It“ volonterskih akcija u našoj zemlji su Udruga građana “Ruke” iz Sarajeva i Udruga građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke.

Prezentacija je bila ujedno uvodni dio u akciju čišćenja koja će biti održana 22. travnja 2017. godine (subota) u Jablanici. Svi zainteresirani mogu doći u 11:00 sati ispred Centra „Fortis“. Čišćenje je besplatno, priopćeno je iz udruge Fortis.

Kopirati
Drag cursor here to close