Ugodno oku i duši

Planinari pozivaju: Izlet na Rilić

Pješački uspon kreće sa magistralnog puta (na Makarskoj rivijeri), ispred benzinske crpke INA u Gradcu.
Lifestyle / Flash | 04. 02. 2020. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HPD Prenj 1933 Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar, organizira izlet za građanstvo na Rilić iznad Gradca (HR) u nedjelju 9.2.2020. god.

Pješački uspon kreće sa magistralnog puta (na Makarskoj rivijeri), ispred benzinske crpke INA u Gradcu.

''Penjemo se do groblja sv. Ante iznad Gradca, i odatle kreće naša staza. To je lijepo građeni put koji vodi kroz šumu. Dalje, do prijevoja po serpentinama, vodi ugodna uzidana staza, kojom izlazimo na greben. Sa staze se pružaju fenomenalni vidici na more'', poručili su organizatori.

Uspon na vrh Sv. Ilija (773 mnv), koji nalazi se na brdu Grabovici, pruža odlične poglede na greben Rilića, na veliko prostranstvo Biokova, Zagoru, more i Baćinska jezera te na ušće Neretve, na poluotok Pelješac, otoke Korčula, Mljet i Hvar…

Povratak je planiran stazom preko sv. Paškala (715 mnv) na čijem se vrhu nalazi ruševina kapele Sv. Paškala. Nakon toga silazimo i na kraju naravno pijemo kavicu uz more. Staza nije tehnički ni fizički zahtjevna, a izuzetno je ugodna oku i duši.

POLAZAK: nedjelja 9.2.2020. u 6:30 sati ispred stadiona Zrinjskog odakle polazi autobus, doći 15-tak minuta ranije kako bi se krenulo na vrijeme.
POVRATAK: u večernjim satima istog dana.
POTREBNA OPREMA: planinarske cipele, vjetrovka, ruksak, planinarski štapovi, kapa, naočale za sunce, presvlak. Ponijeti hranu za jedan dan (ubaciti koju voćku i čokoladicu) i najmanje 1,5 litar vode. Obvezno ponijeti važeće putne isprave.
Cijena izleta je 25KM za članove planinarskih društava, a 30KM za ostale. Cijena uključuje prijevoz do Gradca i nazad, troškove organizacije i vođenja izleta.

Više informacija potražite na službenim stranicama planinarskog društva.

Kopirati
Drag cursor here to close