Uspon

Izlet na planinu Rilić

Lifestyle / Flash | 09. 02. 2017. u 09:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HPD 'Prenj 1933' Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar organizira izlet za građanstvo na planinu Rilić iznad Gradca (HR) u nedjelju 19.2.2017. godine.

"Planina Rilić, u širem smislu, se ubraja u masiv Biokova, a mi ćemo ispeti njezina dva vrha, Sv. Iliju (773 mnv) i Sv. Paškal (715 mnv). Pješački uspon kreće sa magistralne ceste (na Makarskoj rivijeri), ispred benzinske crpke INA u Gradcu. Penjemo se do groblja sv. Ante iznad Gradca, i odatle kreće naša staza.

To je lijepo građeni put koji vodi kroz šumu. Dalje, do prijevoja po serpentinama, vodi ugodna uzidana staza, a posvuda je procvalo cvijeće. U serpentinama izlazimo na greben. Sa staze se pružaju fenomenalni vidici na more.

Uspon na vrh Sv. Ilija i na vrh Sv Paškal (s ruševnom kapelicom), pruža odlične poglede na greben Rilića, na veliko prostranstvo Biokova, Zagoru, more i Baćinska jezera te na ušće Neretve, na poluotok Pelješac, otoke Korčula, Mljet i Hvar", navodi se iz HPD 'Prenj 1933'.

Polazak je u nedjelju – 19.2.2017. u 7 sati ispred stadiona 'Zrinjski', ispod velikih stepenica (planirajte doći 10-tak minuta ranije kako bi se krenulo na vrijeme). Uspon traje cca 2 sata i 30 min., a povratak je drugom stazom; preko vrha Sv. Paškal (715 mnv). Staza nije zahtjevna, ali treba nositi adekvatnu obuću i odjeću. Povratak u Mostar je u večernjim satima.

Cijena izleta je 20 KM za članove društva, a 25 KM za ostale. Cijena uključuje prijevoz do Gradca i nazad, troškove organizacije i vođenja izleta. Prijava i uplata akontacije od 15 KM najkasnije do 15.2.2016. (srijeda; prostorije društva). U slučaju odustajanja od izleta akontacija se ne vraća. Prijave i informacije se mogu uputiti na brojeve 063/ 363 607 - Danijel Sedić i 063 / 313 940 - Miroslav Mihalj.

Osnovna planinarska oprema: planinarske cipele, vjetrovka, ruksak, planinarski štapovi, kapa, naočale za sunce, rezervna majica i čarape. Ponijeti bar 1,5l vode. Obavezno ponijeti i važeće putne isprave!

Kopirati
Drag cursor here to close