Akcija!

Izazov čišćenja smeća stigao i u Mostar

U akciji je sudjelovalo 11 volontera iz cijele države i uspjeli su za svega nekoliko sati pokupiti sav otpad…
Lifestyle / Flash | 13. 05. 2019. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BH Futures Foundation (Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini) je 12. svibnja s omladinskim klubom Novi Val iz Blagaja i kompanijom SPARK iz Mostara organizirala akciju čišćenja smeća na putu Blagaj – Nevesinje.

U akciji je sudjelovalo 11 volontera iz cijele države i uspjeli su za svega nekoliko sati pokupiti sav otpad, koji su tijekom proteklih mjeseci bacali nemarni građani.

''Ova akcija ima za cilj započeti jednu pozitivnu priču i probudi svijest kod stanovništva o važnosti očuvanja ove naše divne zemlje u kojoj živimo i njene fenomenalne prirode. Ipak, ovo nije samo jedna u nizu akcija koje se događaju jednom, a potom u sljedećem razdoblju potpuno zaborave. Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini, kao pokretač projekta, želi ovu akciju proširiti i na ostatak Bosne i Hercegovine'', priopćio je Omladinski klub Novi Val Blagaj.

Planirana i izgradnja vidikovca na spomenutoj lokaciji s ciljem predstavljanja kulturnog i prirodnog nasljeđa Blagaja.

Video: Izazov - Volonteri u akciji, mini deponija Blagaj

''Nakon završenog čišćenja, nominirane su tri organizacije, koje imaju mjesec dana roka da očiste neku zaprljanu površinu u svojoj lokalnoj zajednici. Riječ je o nevladinoj organizaciji Social Monkeys iz Banja Luke, specijalnoj olimpijadi Paralel iz Tuzle i kompaniji NSoft iz Mostara. Sve tri organizacije su rado prihvatile izazov i očekujemo pozitivne priče i od njih!'', navodi Novi Val.

Kopirati
Drag cursor here to close