400 kilometara

Iz Mostara krenula biciklistička karavana prema Vukovaru; evo što ih sve očekuje na putu

Lifestyle / Flash | 28. 04. 2019. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklistička karavana jutros je krenula iz Mostara prema Vukovaru.

Karavana od 30 biciklista krenula je s Trga hrvatskih branitelja (Rondo) u Mostaru u 9 sati na put dug 400 kilometara. Goran Prskalo, jedan od prijašnjih sudionika ove karavane jutros je svoje kolege i prijatelje fotografirao u prolasku kroz Vukovarsku ulicu u Mostaru i poželio im sretan put.

Prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara povezano je neraskidivom vezom kao i onih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su im domaćini: Kiseljak, Žepče i Županja.

Karavana će u Vukovar stići 1. svibnja 2019, a bitno je naglasiti da će se prije ulaska u Vukovar sastati s biciklistima iz Hrvatske, točnije Metkovića koji voze od Prevlake do Vukovara te će zajedno ući u Vukovar i posjetiti spomen dom Ovčaru.

Karavana će prvog dana preći dionicu dužu od 120 kilometara, kako bi stigli do Kiseljaka i napravili prvu stanku, odnosno prenoćili i odmorili se pred onu drugu etapu do Žepča.

Nakon najteže prve etape od Mostara do Kiseljaka, slijedi, kako biciklisti kažu, dan odmora, odnosno lakša dionica od Kiseljaka do Žepča u dužini od 80 kilometara, koja je gotovo ravna. No, ove godine ta dionica dobiva poseban značaj i imenuje se "Memorijalom Ivane Širić".

Biciklisti će po dolasku u Žepče otići na spomenik tragično stradale Ivane Širić, položiti cvijeće i zapaliti svijeće te će se zatim uputiti u Žepče kako bi isto učinili i pred spomenikom branitelja''.

Nakon dva dana bicikliranja i prijeđenih 200 kilometara, odnosno polovice svog putovanja, biciklisti kreću prema Županji.

Treća etapa u dužini od 150 kilometara je ujedno i najduža etapa karavane Mostar-Vukovar, no zbog konfiguracije terena koja je većinom ravničarska nije toliko zahtjevna. Županja će biciklističku karavanu dočekati u utorak, 30. travnja, i sve je spremno za dolazak biciklista, poručuju iz Županje.

Četvrti dan karavane je dan koji daje posebne emocije sudionicima karavane, to je dan kada karavana ulazi u Grad Heroj i dan kada taj isti grad dočekuje svoje prijatelje iz Mostara, pa i cijele Bosne i Hercegovine.

Ovim putem organizatori se zahvaljuju svim sponzorima sedme biciklističke karavane MOstar VUkovar i to: Grad Mostar, općina Kiseljak, općina Žepče, Grad Županja, Grad Vukovar, Sportski Savez Grada Mostara, GumaM, Euroherc osiguranje, Keš d.o.o., Molson Coors, OIL AC, Restoran Konoba Goranci, Restoran Karting klub, Vinarija Nuić, Voda Leda, Berny, Candy Mix, LTD d.o.o., Cvjećarne Maslina.

Kopirati
Drag cursor here to close