moderno

Iz BiH stižu nove cipele za haške optuženike

Lifestyle / Flash | 27. 11. 2016. u 08:20 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvorica Srba i petorica Hrvata, hodnicima Scheveningena šetat će u novim “Beminim” cipelama, prenosi N1.

“Ideja je došla kad pročitam, koji god izađe iz Haaga kući, Srbin ili Hrvat, lijepo govore jedni o drugima, kako ih je ta muka natjerala da se tamo slože, ovamo su ratovali a sad se slažu, pomažu jedan drugom, vezani su jedni za druge. Pa sam htio da ta njihova energija malo pređe i na nas”, kaže Marinko Umičević, direktor tvornice obuće “Bema”, piše ATV.

Ratko Mladić, Stojan Župljanin, Mićo Stanišić i petorica hrvatskih osuđenika, izrazila su želju za cipelama na pertlanje. Radovan Karadžić odabrao je mokasine.

“Boja je crna, samo je za generala Mladića smeđa. Materijali su vrhunski, ševro, mekan, udoban, lijep. A na koncu konca, cipele su iz Banja Luke”, ističe Umičević.

Za kroj cipela pobrinuo se osobno modelar Nenad Banović. Štikle za prvu damu Amerike, Melaniju Trump, kaže, bile su veći izazov. Iskustvo i mirna ruka, dali su željene krojeve i modele cipela za haške osuđenike.

“Nije tu bilo teško snaći se. Teško je bilo, da se pripremi materijal, da se odabere materijal, kalup, đon i tako da se to sve pripremi, a model odgovara ljudima određene dobi”, rekao je Nenad Banović, modelar u tvornici obuće “Bema”.

Osim cipela, u paketu za Haag, naći će se knjige i reciver za televizor. U “Bemi”, očekuju poziv iz Amerike za inauguraciju. Haškom se, vjerovatno, ne bi mnogo obradovali.

Kopirati
Drag cursor here to close