Božićne jaslice

Isus, Marija i Josip u kavezu

"Sveta obitelj ovdje zastupa mnoge bezimene obitelji", rekla je pastorica Karen Clark Ristine iz Ujedinjene Metodističke Crkve.
Lifestyle / Flash | 10. 12. 2019. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Getty Images / Božićne jaslice prikazuju izbjeglice u kavezu

Metodistička crkva u kalifornijskom Claremontu postavila je božićne jaslice koje Isusa, Mariju i Josipa prikazuju kao izbjeglice u kavezu, što je očita aluzija na politiku razdvajanja Trumpove administracije prema migrantima na granici.

"Sveta obitelj ovdje zastupa mnoge bezimene obitelji", rekla je pastorica Karen Clark Ristine iz Ujedinjene Metodističke Crkve opisujući božićnu scenu koja je izazvala mnoge rasprave na društvenim mrežama.

"Znamo za njihovo stradanje, vidjeli smo kako se postupa prema tim tražiteljima azila. Željeli samo da ih predstavlja Sveta obitelj jer su i oni bili izbjeglice", kazala je.

Iako klasične božićne jaslice prikazuju Isusa nedugo nakon rođenja, uprizorenje u Claremontu podsjeća na Josipov i Marijin bijeg u Egipat zbog straha od pokolja djece što ga je organizirao kralj Herod.

Ristine je kazala da njezina crkva često koristi božićne jaslice kako bi ukazala na socijalna pitanja, poput problema beskućnika, prenosi Hina.

Kontroverzne božićne jaslice postavljene su ispred crkve, a one tradicionalnije mogu se vidjeti unutra.

"Mi to ne smatramo političkim jaslicama, nego teološkim. Dobila sam podršku mnogih nepoznatih ljudi. Bili su ganuti", rekla je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close