Budimo humani

Ispunimo novogodišnje želje djece bez roditeljskog staranja

Kamiončić, autić, lutkica…Dio su želja koje se nalaze ove godine u pismu Djedu Mrazu.
Lifestyle / Flash | 12. 11. 2019. u 20:58 Bljesak.info
Poznata lista novogodišnjih želja djece bez roditeljskog staranja u BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sumornoj bosanskohercegovačkoj svakodnevici vrlo je lako izmamiti dječji osmijeh. Iskrenost i radost koju dobijete zauzvrat nemjerljivo vas čine sretnim.

Djeca bez roditeljskog staranja svoje su novogodišnje želje stavila na papir. Spisak želja dobri ljudi su prepoznali i pokazali svoju humanost. Neke su ostale neispunjene. Pokažite humanost.

Kamiončić, autić, lutkica…Dio su želja koje se nalaze ove godine u pismu Djedu Mrazu. Akcija ''Ispunimo novogodišnje želje djeci bez roditeljskog staranja''  ove godine donosi djeci osmijeh na lice.

Na platformi https://zadjecubih.online/ možete pronaći sve potrebne informacije kako da obradujete mališane, ali i želju koju ste u prilici ispuniti. Prekrižene želje na popisu već su ispunjene. Ostale možete ispuniti vi, prenosi BHRT.

''Pokušavamo na neki način da ostvarimo njihove želje. Da ovaj praznik bude jedinstven i smatram da mnogobrojni prijatelji djece Doma imaju sluha za ovu djecu'', objašnjava glasnogovornica Doma za djecu bez roditeljskog staranja ''Bjelave'' Alisa Ibrahimović.

Prošle godine je ispunjena 681 dječija želja. Ostalo je malo više od mjesec dana da razmislite na koji način i vi možete usrećiti nekoga.

Nekada ne stignemo razmisliti koliko je mališana čije su želje tako jednostavne i skromne. Vrijednost dara ne mjeri se novcem, nego time šta on postiže kod onoga kome je namijenjen.

Ispunimo dječije želje, budimo humani!

Kopirati
Drag cursor here to close