Opasnost

Islamski džihad zaprijetio Eurosongu u Izraelu

U priopćenju se navodi da je "otpor obvezan odgovoriti na agresiju neprijatelja i da ga iznenadi".
Lifestyle / Flash | 05. 05. 2019. u 11:54 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ilustracija

Palestinski pokret Islamski džihad iz Pojasa Gaze zaprijetio je da će poremetiti natjecanje za "Pjesmu Eurovizije", koje počinje za 10 dana u Izraelu, prenosi Times of Israel.

Delegacije za "Pjesmu Eurovizije" u petak su počele stizati u Izrael na natjecanje koje će biti održano od 14. do 18. svibnja, i koje će, kako se očekuje, privući tisuće turista u tu zemlju.

''Spriječit ćemo neprijatelja da uspije u održavanju bilo kakvog festivala, čiji je cilj da naškodi palestinskom narodu'', naveo je Islamski džihad u priopćenju, objavljenom u trenutku kada su izraelske zračne snage počele napade na više desetina meta širom Pojasa Gaze, kao odgovor na to što je nekoliko stotina raketa ispaljeno na teritoriju Izraela.

U priopćenju se navodi da je "otpor obvezan odgovoriti na agresiju neprijatelja i da ga iznenadi".

Izraelska vojska ranije je okrivila Islamski džihad za poticanje trenutnog kruga nasilja u Gazi i Izraelu.

Glasnogovornik izraelske vojske, potpukovnik Jonathan Conricus, naveo je da grupa nije koordinirala napad s Hamasom, najbrojnijom militantnom organizacijom u Gazi koji je, također, ispalio rakete na Izrael, prenio je Reuters.

On je rekao da su pripadnici Islamskog džihada, grupe koju podržava Iran, dan ranije otvorili vatru na dva pripadnika izraelskih snaga, koji su tom prilikom lakše ranjeni, prenosi Al Jazeera.

Kopirati
Drag cursor here to close