Čarobna svojstva

Iskoristite limun za ljepotu

Lifestyle / Flash | 24. 06. 2016. u 10:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je limun izrazito zdrav zahvaljujući C vitaminu koji sadrži već svi znaju. No, da može na vašu kožu delovati poput pravog melema, rijetki znaju!

Osim toga, blagotvoran je i na ljepotu kose, limunov sok smanjuje bol nastalu od opeklina koje su nastale zbog pretjeranog izlaganja suncu, a pomaže i kod uboda pčela.

Primjenjuje se kod liječnjea akni, uklanjanja bora i mitesera te omekšavanja suhe kože poput one na dlanovima ili tabanima.

Ako i vi imate problema s grubim i suhim petama, pomiješajte žlicu limunovog soka, dvije žličice orahovog ulja, jednu žličicu meda i 25 grama mljevenih badema. Dobivenu smjesu nanesite na pete (ili pak suhu kožu laktova!) i blago trljajte kružnim pokretima. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, a potom isperite mlakom vodom.

Ukoliko kod kuće nemate sve potrebne sastojke za prethodni recept, isti efekt možete ostvariti ako pomiješate 50 ml zagrijanog maslinovog ulja (pazite da se ne pregrije kako se ne bi kasnije borili s opeklinama!), 100 ml vode i sokom od pola limuna.

Kada je u pitanju kosa, mnogi znaju da uz pomoć limuna mogu efikasno posvijetlili kosu. No, limunov sok se može primjenjivati i ako se borite s peruti ili opadanjem kose.

Ukoliko su vaši nokti lomljivi i previše oštećeni, napravite mješavinu vašeg omiljenog ulja (npr. maslinovo) i limunovog soka te namačite nokte u njoj oko 10 minuta. Ovo ponavljajte što je češće moguće.

Zahvaljujući svom blagotvornom sastavu, uključujući vitamin C i limunsku kiselinu – limun za lice možete koristiti kao efikasno kozmetičko sredstvo! Limun ima svojstva antibiotika koji sprječava bakterijske infekcije, a naročito se preporučuje za masnu kožu. Čisti kožu od prljavština i masnoće, izbeljuje fleke, ožiljke i pomaže u liječenju akni.

Sve što trebate napraviti je iscjediti sok jednog limuna te komadić vate natopiti njime i očistiti lice. No, ako vam takva primjena izaziva iritaciju, peckanje ili crvenilo lica, slobodno razblažite limunov sok s jednakom količinom vode.

Za još bolji efekt limunov sok pomiješajte s nekoliko kapi kokosove vode koja će hidratizirati vašu kožu, očistiti je i učiniti nevjerojatno glatkom.

Kopirati
Drag cursor here to close