Beč br.1

Ima li Mostara? Objavljena lista gradova s najboljom kvalitetom života

Na prvom mjestu i ove godine je Beč (Austrija), slijede ga Zurich (Švicarska), Vancouver (Kanada), Munchen (Njemačka) i Auckland (Novi Zeland).
Lifestyle / Flash | 13. 03. 2019. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rezultati istraživanja koje je provela međunarodna konzultantska kuća "Mercer" pokazuju da je od 231 grada u svijetu Beč proglašen za grad sa najboljim kvalitetom života na svijetu.

Beč je osim vodstva devet godina na ovom popisu, ovaj grad je prema studiji i istraživanju Smart City Strategy Indexu i „najpametniji“ grad na svijetu.

Sarajevo se nalazi se na 156. mjestu i napredovalo je za nekoliko pozicija zahvaljujući dijelu koji se odnosi na ličnu sigurnost. Mostara, čini se još duže vremena neće biti na ovakvim popisima. Od gradova iz regije, Zagreb se nalazi 98. dok je Beograd 139. mjestu.

Na prvom mjestu i ove godine je Beč (Austrija), slijede ga Zurich (Švicarska), Vancouver (Kanada), Munchen (Njemačka) i Auckland (Novi Zeland).

Analiza se provodi na osnovu nekoliko kriterija među kojima su standardi u zdravstvu, politička stabilnost, ekonomska situacija, obrazovni sistem, stambeno tržište i zaštita prirode.

Poredak:

  1. Beč
  2. Zurich
  3. Vancouver Canada
  4. Munchen
  5. Auckland New Zealand
  6. Düsseldorf
  7. Frankfurt
  8. Copenhagen
  9. Ženeva
  10. Basel
  11. Zagreb

...

  1. Beograd

...

  1. Sarajevo

Listu pogledajte na ovom linku.

Kopirati
Drag cursor here to close