Prognoza vremena

Idućih dana uz lokalne pljuskove i pad temperature zraka

Jutarnje temperature zraka u naredna dva dana u Bosni varirat će od 12°C do 18°C, na jugu do 20°C.
Lifestyle / Flash | 15. 06. 2020. u 13:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavlja se razdoblje nestabilnih vremenskih prilika. Idućih dana, uz lokalne pljuskove praćene grmljavinom, koji će biti češći u središnjim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine, doći će i do pada temperature zraka.

''Osvježenje će se osjetiti i na krajnjem jugu države. U drugom dijelu tjedna, uz lagani rast temperature zraka, očekuje se i nešto stabilnije vrijeme iako će i dalje postojati uvjeti za popodnevne pljuskove'', navodi se u izvještaju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH za period od 16. do 29. lipnja.

Jutarnje temperature zraka u naredna dva dana u Bosni varirat će od 12°C do 18°C, na jugu do 20°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 18°C i 23°C, a u Hercegovini do 25°C. U drugom dijelu tjedna jutarnje temperature od 13°C do 18°C u Bosni, do 22°C u Hercegovini. Najviše dnevne od 22°C do 28°C.

Od ponedjeljka 22. lipnja, prema trenutnim sinoptičkim kartamam, očekuje se promjenjivo vrijeme s čestim izmjenama sunčanih perioda i perioda s kišom i pljuskovima.

Više kiše moguće je u prvom dijelu tjedna, u središnjim i zapadnim područjima. Pred kraj prognoziranog perioda, uz duža sunčana razdoblja, prognoziraju se i više temperature zraka.

''Minimalne temperature zraka varirat će između 13°C i 19°C u Bosni, do 21°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 24°C i 30°C'', priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kopirati
Drag cursor here to close