Povijesno putovanje

Identična replika Titanica zaplovit će 2022. godine!

Hoće li pronaći putnike koji će biti dovoljno hrabri da krenu na ovo povijesno putovanje?
Lifestyle / Flash | 25. 10. 2018. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prekooceanski brod do tada neviđene veličine, dugačak 269 metara, širok 28 metara te 'težak' 46.000 tona, početkom 20. stoljeća kada je napravljen, smatrao se brodom najnaprednije tehnologije, nepotopivim i najsigurnijim. Nažalost 14. travnja 1912. godine pokazalo se kako to baš i nije tako.

Titanic je na svoje prvo prekooceansko putovanje krenuo iz britanske luke Southampton. A ono što je trebalo biti jedno od mnogih putovanja ovog 'tehnološkog čuda' završilo je tragično, piše Express.hr.

  / Titanic

Samo dva sata nakon što je brod udario u santu leda, u potpunosti je potonuo i u morske dubine povukao više od 1500 njegovih putnika. Preživjelo ih je samo 700.

2400 putnika te 900 članova posade moći primiti brod replika Titanica, koji bi po svoj grandioznosti i luksuzu trebao u potpunosti nalikovati prethodniku. Titanic II, kako su ga nazvali, trebao bi na putovanje morima isploviti 2022. godine. Zasada nisu objavljene cijene karata.

Video: Titanic II

500 milijuna dolara bilo je potrebno kako bi se izgradio brod u potpunosti isti onom koji je potonuo. Unutrašnjost oponaša sve, od uređenja do grandioznosti po kojoj je prvi Titanic bio poznat. Umjetnine, namještaj, skupocjeni dodaci, sve će biti u potpunosti isto slavnom razdoblju britanske brodogradnje.

Bit će tu odaje prvog razreda sa sobom za pušenje, i potpuno replika slavnih, grandioznih stepenica. Imat će i veliku blagovaonicu za prvi razred, kabine za drugi i blagovaonicu za treći razred. Putnici će se moći opuštati u bazenu i turskoj kupelji, piše Travel Pulse.

Screenshot / Titanic II

Na sigurnosti se neće štedjeti i za razliku od svog prethodnika brod će imati niz najmodernijih sigurnosnih postavki i dovoljnu količinu čamaca za spašavanje.

Foto: Phillip Weiss / Preživjeli s Titanica

Ovaj je projekt 2012. godine najavio Blue Star Line, kompanija koju je osnovao australski milijarder Clive Palmer. Zbog velikih financijskih troškova i opterećenja porinuće broda je nekoliko puta odgođeno. No ovaj put godina isplovljavanja je potpuno sigurna. Brod će isploviti iz Dubaija i putovati prema Southamptonu, u Engleskoj. Nakon toga će krenuti na put prema New Yorku, isto rutom kao i brod koji je potonuo 1912. godine. Trebati će mu od šest do osam dana da preplovi ocean.

"Brod će ploviti istom rutom kao i prethodnik, od Southamptona do New Yorka, no nakon toga ploviti će i svjetskim morima, inspirirati i uveseljavati ljude diljem planete i privlačiti pažnju misterijom i intrigom u svakoj luci u koju pristane", rekao je Palmer.


Kopirati
Drag cursor here to close