Povijesno putovanje

Identična replika Titanica zaplovit će 2022. godine!

Hoće li pronaći putnike koji će biti dovoljno hrabri da krenu na ovo povijesno putovanje?
Lifestyle / Flash | 25. 10. 2018. u 11:52 Bljesak.info
Kopirati

Prekooceanski brod do tada neviđene veličine, dugačak 269 metara, širok 28 metara te 'težak' 46.000 tona, početkom 20. stoljeća kada je napravljen, smatrao se brodom najnaprednije tehnologije, nepotopivim i najsigurnijim. Nažalost 14. travnja 1912. godine pokazalo se kako to baš i nije tako.

Titanic je na svoje prvo prekooceansko putovanje krenuo iz britanske luke Southampton. A ono što je trebalo biti jedno od mnogih putovanja ovog 'tehnološkog čuda' završilo je tragično, piše Express.hr.

  / Titanic

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo dva sata nakon što je brod udario u santu leda, u potpunosti je potonuo i u morske dubine povukao više od 1500 njegovih putnika. Preživjelo ih je samo 700.

2400 putnika te 900 članova posade moći primiti brod replika Titanica, koji bi po svoj grandioznosti i luksuzu trebao u potpunosti nalikovati prethodniku. Titanic II, kako su ga nazvali, trebao bi na putovanje morima isploviti 2022. godine. Zasada nisu objavljene cijene karata.

Video: Titanic II

500 milijuna dolara bilo je potrebno kako bi se izgradio brod u potpunosti isti onom koji je potonuo. Unutrašnjost oponaša sve, od uređenja do grandioznosti po kojoj je prvi Titanic bio poznat. Umjetnine, namještaj, skupocjeni dodaci, sve će biti u potpunosti isto slavnom razdoblju britanske brodogradnje.

Bit će tu odaje prvog razreda sa sobom za pušenje, i potpuno replika slavnih, grandioznih stepenica. Imat će i veliku blagovaonicu za prvi razred, kabine za drugi i blagovaonicu za treći razred. Putnici će se moći opuštati u bazenu i turskoj kupelji, piše Travel Pulse.

Screenshot / Titanic II

Na sigurnosti se neće štedjeti i za razliku od svog prethodnika brod će imati niz najmodernijih sigurnosnih postavki i dovoljnu količinu čamaca za spašavanje.

Foto: Phillip Weiss / Preživjeli s Titanica

Ovaj je projekt 2012. godine najavio Blue Star Line, kompanija koju je osnovao australski milijarder Clive Palmer. Zbog velikih financijskih troškova i opterećenja porinuće broda je nekoliko puta odgođeno. No ovaj put godina isplovljavanja je potpuno sigurna. Brod će isploviti iz Dubaija i putovati prema Southamptonu, u Engleskoj. Nakon toga će krenuti na put prema New Yorku, isto rutom kao i brod koji je potonuo 1912. godine. Trebati će mu od šest do osam dana da preplovi ocean.

"Brod će ploviti istom rutom kao i prethodnik, od Southamptona do New Yorka, no nakon toga ploviti će i svjetskim morima, inspirirati i uveseljavati ljude diljem planete i privlačiti pažnju misterijom i intrigom u svakoj luci u koju pristane", rekao je Palmer.


Kopirati