Vremenska prognoza

Idemo do 37 stupnjeva

Danas je u Bosni i Hercegovini prevladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.
Lifestyle / Flash | 01. 08. 2020. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini sutra će pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stupnjeva, na jugu zemlje do 24 stupnja Celzijeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena, na jugu zemlje do 37 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16 stupnjeva, a najviša dnevna temperatura zraka oko 30 stupnjeva.

Danas je u Bosni i Hercegovini prevladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne i sredinom dana prolazno više oblačnosti je bilo na sjeveroistoku i istoku Bosne. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove je bilo magle.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 15; Ivan Sedlo 26; Tuzla 28; Bijeljina i Gradačac 29; Sarajevo 30; Bihać, Bugojno, Livno i Sanski Most 31; Banja Luka, Doboj i Zenica 32; Neum i Široki Brijeg 33; Trebinje 35 te Grude i Mostar 36 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close