Svaka čast!

I to je BiH: Zatvorenici donirali svoje obroke

Upravnik dobojskog KPZ-a Branko Miletić rekao je novinarima da se 80 osuđenih osoba, svih nacionalnosti, dobrovoljno odreklo dnevnog obroka...
Lifestyle / Flash | 18. 04. 2020. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pritvorenici Kazneno-popravnog zavoda Doboj donirali su danas gradskoj Narodnoj kuhinji vaskršnje obroke, piše Srna.

Upravnik dobojskog KPZ-a Branko Miletić rekao je novinarima da se 80 osuđenih osoba, svih nacionalnosti, dobrovoljno odreklo dnevnog obroka za osobe u stanju socijalne potrebe, po ugledu na osuđenike u jednom KPZ-u Srbiji.

"Donirali smo obroke za cijeli jedan dan, odnosno 100 kruhova, 200 konzervi, 10 kilograma makarona, marmelade, brašna. Donirali smo i oko 200 rukavica za jednokratnu upotrebu i zaštitne maske za osobe koja koriste kuhinju", naveo je Miletić.

Rekao je kako je odluka zatvorenika dobrovoljna i da je ovo vrlo humana gesta osuđenika.

"Naglasio bih jednu veoma bitnu stvar, da je svrha rada KPZ-a, a odnosi se na resocijalizaciju, u potpunosti uspjela", naveo je Miletić.

Šef kuhinje u Narodnoj kuhinji Doboj Ešref Husičić zahvalio je na pomoći. Rekao je kako je od početka krize izazvane virusom korona evidentno porastao broj osoba koji po obrok dolaze u Narodnu kuhinju, danas ih je 250, ali da hrane trenutno ima dovoljno zahvaljujući donatorima.

Narodna kuhinja u Doboju počela je raditi u svibnju 2014. godine kao pomoć građanima stradalim tokom poplava.

 

Kopirati
Drag cursor here to close