Kad se male ruke slože

E to je BiH: Susjedi nakon požara obitelji izgradili novi krov

Najvažnije je bilo napraviti novi krov kako kuća ne bi kisnula i dalje propadala.
Lifestyle / Flash | 12. 02. 2019. u 09:13 Bljesak.info
Kopirati
Foto: N.N. / Lijepa priča iz BiH

Mještani sela Vrše, desetak kilometara od Sanskog Mosta, pokazali su izuzetnu humanost i solidarnost, te su za vikend izgobitelj Zulić.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema riječima Admira Velića, jednog od organizatora akcije, u pomoć su se uključili svi stanovnici sela, a nakon što su prikupili neophodna novčana sredstva i nabavili građevinski materijal organizovali su zajedničku akciju.

"Najvažnije je bilo napraviti novi krov kako kuća ne bi kisnula i dalje propadala. Zahvaljujem svima koji su dali doprinos ovoj akciji, ali mi tu nećemo stati, jer je potrebno obnoviti sve što je u požaru izgorjelo, kako bi ova obitelj imala normalne usvjete za život", kazao je Velić za "Nezavisne".

Prema njegovim riječima, pomoć su pružili ili obećali brojni kolektivi i pojedinci, kao i lokalne vlasti.

Kuća pripada supružnicima Šefiku i Safiji Zulić, a pored njih u objektu žive njihov maloljetni sin te otac i majka vlasnika kuće.

Zulići kažu da je u požaru, koji je izbio u jutarnjim satima proteklog petka, izgorjelo skoro sve što su mukotrpno sticali tijekom cijelog života. Ustanovljeno je kako je do požara došlo prilikom loženja vatre na gornjem spratu, nakon čega je iskrica iz peći zapalila tepih i potom uzrokovala vatru.

Iako su po izbijanju požara komšije pritekle u pomoć Zulićima, a ubrzo je na lice mjesta stiglo i vatrogasno vozilo, krov i gornji sprat kuće su potpuno izgorjeli, a tokom gašenja velika šteta je pričinjena na prizemnim prostorijama.

I pored toga, Zulići su bili primorani da borave u takvom objektu jer nemaju drugi izbor.

Zahvalni su susjeda što su im pritrčali u pomoć baš sada kada im je to bilo najpotrebnije u životu.

Kopirati