:(

I nakon vikenda oblaci i kiša

Slaba kiša povremeno može padati na sjeveru Hercegovine. U poslijepodnevnim satima u Hercegovini će biti i lokalnih pljuskova.
Lifestyle / Flash | 14. 04. 2019. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni se sutra očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom, dok će u Hercegovini prevladavati umjerena naoblaka. 

Slaba kiša povremeno može padati na sjeveru Hercegovine. U poslijepodnevnim satima u Hercegovini će biti i lokalnih pljuskova. Najizgledniji su na jugoistoku gdje može biti i grmljavine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14, na jugu zemlje do 20 stupnjeva. 

U Sarajevu će biti oblačno. Može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 5, a najviša dnevna temperatura oko 10 stupnjeva. 

Danas je u Bosni bilo oblačno. Lokalno je padala slaba kiša. U Hercegovini je više sunčanog vremena bilo prije podne. U drugoj polovini dana u Hercegovini je bilo lokalnih pljuskova. 

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati: Bjelašnica -1; Ivan-sedlo 5; Bihać 6; Prijedor i Sanski Most 8; Banja Luka, Bugojno i Gradačac 9; Bijeljina, Brčko, Doboj, Srebrenica i Tuzla 10; Livno, Sarajevo i Trebinje 12; Neum i Zvornik 14; Široki Brijeg 15; Grude 16 i Mostar 17 stupnjeva, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close