Leteći sisavac

I BiH obilježava međunarodnu noć šišmiša

Lifestyle / Flash | 29. 08. 2016. u 09:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Noć šišmiša bit će obilježena i u Bosni i Hercegovini tijekom Noći istraživača izdavanjem prigodnog poštanskog žiga, slušanjem eholokacija i predavanjem.

Krajem kolovoza i početkom rujna, mnoge aktivnosti u Europi i širom svijeta će biti posvećene informiranju o karakteristikama šišmiša, kao i potrebi za njihovim očuvanjem.

Međunarodna noć šišmiša je godišnja manifestacija organizirana pod pokroviteljstvom "Sporazuma o zaštiti populacija europskih šišmiša" - EUROBATS. Usmjerena je na širu javnost, a aktivnosti organiziraju agencije za zaštitu prirode, nevladine organizacije i volonteri.

Noć šišmiša, između ostalih aktivnosti, omogućuje promatranje jedne od najvećih kolonija meksičkih slobodnorepih šišmiša u Kaliforniji, slušanje predavanja o šišmišima na dnu kanjona Hrazdan u Jermeniji ili slušanje njihove tajanstvene eholokacije u Alžiru.

Na stotine događaja je organizirano širom svijeta, od SAD do Bjelorusije, gdje će neki uživati u večernjem putovanju kroz Knox farmu u državi New York razgovarajući o šišmišima, dok će u Ukrajini pomoći da se u prirodu oslobode zarobljene životinje, priopćeno je iz Centra za krš i speleologiju Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close