Pozitiva

Humanitarna pomoć s hranom za narod Sirije krenula iz Mostara

Akciji prikupljanja hrane od 22. ožujka do 1. travnja odazvao se izrazito veliki broj građana Mostara.
Lifestyle / Flash | 02. 04. 2019. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi kamion prikupljene humanitarne pomoći za narod Sirije rano jutros krenuo je iz Mostara. Isključivo brašno, ulje i tjesteninu u suradnji i koordinaciji sa Muftijstvom mostarskim i Međunarodnim forumom solidarnosti (Emaus)prikupljao je Medžlis Islamske zajednice Mostar.

Akciji prikupljanja hrane od 22. ožujka do 1. travnja odazvao se izrazito veliki broj građana Mostara. Glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić ne krije zadovoljstvo jer se tijekom realizacije akcije uvjerio da je veliki broj Mostaraca, iz svih struktura društva, i ovog puta iskazao visok stupanj svijesti i spremnosti da sudjeluju i akcijama od općeg značaja.

''Spremnost da sudjeluju u dobru kod naših ljudi mogla se osjetiti u zraku i u našim džamijama i u tržnim centrima. Muslimani su pokazali veliku solidarnost. Sve ono što vazimo ljudima; da treba biti na pomoći svome bratu muslimanu, otkloniti mu nevolju, vidjeli smo i u praksi'', kaže ef. Maksumić.

Ef. Maksumić ističe kako je bilo inicijativa pojedinaca da i mimo planirana tri prehrambena artikla i drugim vidovima prošire pomoć narodu Sirije, ali su ih oni morali odbiti i ispoštovati ranije dogovorene obaveze. Humanitarnu pomoć u sabirni centar u Mostaru dopremili su i iz medžlisa IZ-e Stolac, Čapljina i Ljubuški. I slanje pomoći prikupljene u Gacku, Bileći, Trebinju, Nevesinju, Konjicu, Jablanici, Prozoru, Tomislavgradu, Livnu i Glamoču je u tijeku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close