Jedinstveno

Hula Hoop – Dizajn iz Mostara koji je pokrenuo revoluciju

Lifestyle / Flash | 19. 11. 2016. u 09:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Budući da nam je to hobi za sada nemamo nikakav rizik'', odgovaraju Maja Vican i Ivona Mitar na pitanje od kud u moru nuđenja dizjanova i raznih unikata hrabrost za upuštanje u taj posao.

Naime, ove dvije djevoje stoje iza imena Hula Hoop, koji već dulje vrijeme plijeni pozornost onih koji žele darivati nešto drugačije mladencima i novopečenim roditeljima. U razgovoru za Bljesak.info Maja i Ivona otkrivaju kako je sve počelo, ali i kamo se Hoola Hoop planira zavrtjeti u budužnosti.

''Ideja je iz jednostavne potrebe za poklonom. Primjernice, baby-boom plakati nastali su tako što smo došle u nedoumicu što pokloniti roditeljima i djetetu a da je unikatno, samo njegovo i da ostane godinama. Zato smo same morale izraditi poklon i tako je krenulo'', kaže nam Maja.

Ivona navodi kako je slično krenulo i s pozivnicama za vjenčanja.

''Gledale smo pozivnice koje smo dobivale i nisu nam bile baš lijepe, a znamo da to nije bio izbor mladenaca nego su morali izabrati od onoga što im je ponuđeno, a to je uglavnom uvezeno iz Kine'', kaže Ivona.

Česti motivi njihovih radova su motivi Hercegovine, a djevojke kažu kako ih nadahnjuju putovanja po Hercegovini.

''Volimo obilaziti sve po Hercegovini: planine, rijeke, svako selo i probati sve hercegovačko'', kaže Maja i otkriva kako su nastali njihovi brandovi '''Ajd u smokve'' i ''Evo ti šipak''.

''To nekako nisu samo proizvodi nego zaštitni znak Hercegovine. Slučajno smo pročitale priču o smokvi i izrazu 'Ajte u smokve. Ma kako se to na prvi mah čini grubo, u biti je čast kad vas netko zovne u smokve. Jedino veća čast od toga je 'Ajte u suve smokve'', kaže Maja.

Ivona dodaje kako je smokva uvijek pored puta da nahrani prolaznika.

''To nekako opisuje Hercegovinu i Hercegovce i Hercegovke kao dobre domaćine. Odmah iza smokve ide šipak'', kaže Ivona.

Njih dvije radile su i materijale u sklopu turističkih projekata te navode kako se turizam treba okrenuti upravo domaćim idejama.

''Budućnost Hercegovine je u turizmu, a svi skupa se trebamo okrenuti svojim idejama i ne dopuštati da svi ljudi s dobrim i kretaivnim idejama odlaze. Uradili smo dizajn bilboarda za naše prijatelje iz Vjetrenice gdje smo napravili jednu ilustraciju čovječje ribice kako bi Vjetrenicu približili djeci. Smatramo da svako dijete u našoj zemlji treba posjetiti Vjetrenicu'', kaže Ivona dodajući kako su radili motive i za jednu turističku agenciju i kako su dobile pozitivne reakcije na urađeno.

Ovih dana su ponudu čestitki za rođenje djece, pozivnica i uspomena na vjenčanje, upotpunile i čestitke za nadolazeće blagdane.

''Spremile smo sedam čestitki za ove blagdane. To su čestitke čistog i jednostavnog dizajna, praktičnog formata, s jednostavnom i toplom porukom baš onako kako mislimo da bi svi trebali poželjeti svojim prijateljima, obitelji i poslovnim partnerima'', kaže Maja.

Djevojke ističu kako vjeruj u bh dizajn i da im laska kada vide da netko kopira njihovu ideju. A to se, kažu, sve češće događa.

''Ima mnogo toga danas što mladi rade i sve podržavamo. Primijetili smo da su nas mnogi krenuli kopirati, da preuzimaju našu ideju baby-boom plakata, što nam laska. Čak se i zovu babyboom plakati ma tko da ih izrađuje pa je nekako super čuti da smo mi pokrenule neki trend. Isto je i s pozivnicama'', kaže Maja.

Ivona navodi kako su se pojavile i nove stranice na društvenim mrežama koje izrađuju isto što i njih dvije. No, to im, kaže, ne smata.

''Ako bar dvadeset posto mladenaca izabere domaći dizajn i izradu pozivnica umjesto onih koje stižu iz Kine, mi smo ponosne'', kaže Ivona.
Oni koji žele njihove proizvode, trebaju se samo, ističu, ljubazno javiti na njihovi Facebook stranicu. Za neljubazne, jednoglasne su, nema mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close