Što slušaju mladi?

Hrvatska diskografska udruga: Folk glazba više nije kontroverzna

Osim prezentacije rezultata istraživanja održana je i tribina "Koga slušaju milenijalci – Štulića ili Cecu?"
Lifestyle / Flash | 06. 04. 2019. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Mile Kitić u klubu The Pink Panther

Čak 95 posto građana Hrvatske glazbu sluša svakodnevno, a trećina u njoj uživa četiri i više sati na dan - pokazalo je veliko istraživanje o navikama slušanja glazbe u Hrvatskoj agencije Hendal koju je provela za Hrvatsku diskografsku udrugu (HDU).

Osim prezentacije rezultata istraživanja održana je i tribina "Koga slušaju milenijalci – Štulića ili Cecu?", piše RTL.

Najpopularnija glazba među mladima je i dalje turbo folk.

''Ono što je nama dok smo bili klinci bio punk, novi val, to je njima danas odlazak na narodnjake, na turbofolk'', kaže glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

Kako piše RTL, i dok prije godinu, dvije nitko ni u ludilu ne bi priznao da sluša cajke sada je situacija drugačija, a klubovi koji najbolje rade su oni koji puštaju folk glazbu.

''Mladi slušaju sigurno i staru glazbu i novu glazbu, koliko čujemo mladi slušaju i folk, ali, prije svega, mladi danas slušaju raznoliko. Slušaju ono što je hit i najčešće slušaju ono što je dobro'', kaže kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin.

''Mi smo jedna prilično nostalgična nacija tj. država i onda se događa, zapravo, da je ukus mladih često okrenut prošlosti ili narodnjacima i to, zapravo, i to su krajnosti u kojima se kreće taj ukus masovne publike'', kaže Horvat.

Folk glazba, smatraju na tribini, više nije kontroverzna.

''Danas folk glazba ne predstavlja kontroverzni odabir kako se nekada smatralo, zaključili su prisutni, jer i ostali žanrovi često kriju diskutabilne tekstove pjesama te utjecaje koji se mogu različito percipirati'', priopćeno je iz HDU-a.

Kopirati
Drag cursor here to close