Konjic

Hrabri kupači otvorili sezonu kupanja na Boračkom

Boračko jezero je ugodno za kupanje, odmor i rekreaciju, pripreme sportskih ekipa, a bogato je raznovrsnom ribom, što predstavlja pravi raj za ribolovce.
Lifestyle / Flash | 02. 06. 2018. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugodno vrijeme izmamilo je kupače da se rashlade na Boračkom jezeru, nedaleko od Konjica. Ovo jezero je tijekom godina postalo omiljeno kupalište, izletište i odmorište  domaćih i stranih turista.

Boračko jezero je  ugodno  za  kupanje,  odmor  i rekreaciju,  pripreme  sportskih  ekipa,  a bogato  je raznovrsnom ribom, što predstavlja  pravi  raj  za  ribolovce.

Nalazi se na sjeveroistočnoj strani planine Prenj, na nadmorskoj visini od 405 m.  Oblika je elipse, dugačko 786, široko 502 i dubine do 14 metara. Spada u jedno od najljepših prirodnih jezera u BiH. 

U njega utječe  Borački  potok,  a  otiče  rječica  Šištica koja pravi vodopad visok preko 30 metara.  Okolicu krase  gusti  kompleksi četinarske  i  listopadne  šume.  U  jezeru ima šarana, potočne i jezerske   pastrmke, kalifornijeske, riječnih rakova, po kojima je  Boračko  jezero  i  poznato.

Kopirati
Drag cursor here to close