Izlet za građanstvo

HPD Prenj vas poziva na izlet na planinu Rilić iznad Gradca

Uspon na vrh Sv. Ilija (773 mnv), koji nalazi se na brdu Grabovici, pruža odlične poglede
Lifestyle / Flash | 05. 02. 2019. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HPD Prenj 1933 Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar organizira izlet za građanstvo na planinu Rilić iznad Gradca (HR) u nedjelju 17.2.2019. god.

''Pješački uspon kreće sa magistralnog puta (na Makarskoj rivijeri), ispred benzinske crpke INA u Gradcu. Penjemo se do groblja sv. Ante iznad Gradca, i odatle kreće naša staza. To je lijepo građeni put koji vodi kroz šumu. Dalje, do prijevoja po serpentinama, vodi ugodna uzidana staza, kojom izlazimo na greben. Sa staze se pružaju fenomenalni vidici na more.

Uspon na vrh Sv. Ilija (773 mnv), koji nalazi se na brdu Grabovici, pruža odlične poglede na greben Rilića, na veliko prostranstvo Biokova, Zagoru, more i Baćinska jezera te na ušće Neretve, na poluotok Pelješac, otoke Korčula, Mljet i Hvar…

Povratak je planiran stazom preko sv. Paškala (715 mnv) na čijem se vrhu nalazi ruševina kapele Sv. Paškala. Nakon toga silazimo i na kraju naravno pijemo kavicu uz more. Staza nije tehnički ni fizički zahtjevna, a izuzetno je ugodna oku i duši. Svi ste dobro došli!'', poručuju iz HPD Prenj.

Detalje o izletu možete potražiti na stranicama HPD Prenj.

Kopirati
Drag cursor here to close