Mostar

HPD Prenj 1933 organizira 10. planinarsku školu

Lifestyle / Flash | 03. 04. 2017. u 09:51 D.L.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već destu godinu za redom, s početkom proljeća, HPD Prenj 1933 Mostar u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar organizira planinarsku školu. Opća planinarska škola je osnovni oblik obrazovanja planinara.

Polaznici stiču znanja o kretanju i boravku u planini, opasnostima u planini, upoznaju se sa tehničkom opremom i prvom pomoći. Također, završena Planinarska škola preduvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, športsko-penjačke, speleološke, vodičke).

Planinarska škola podijeljena je u dvije cjeline:

Teorijski dio: -predavanja koja se održavaju četvrtkom u 19.00 sati u prostorijama HGSS-a (zgrada Mostarka)

Praktični dio: -izleti i vježbe koje se izvode tijekom vikenda na planinama u okolini Mostara; Prenj, Čvrsnica, Čabulja, Velež . Osim izleta na planine u okolini u programu škole je i posjeta špilji Vjetrenici, te vikend sportskog penjanja u Omišu.

Prvo predavanje i početak škole je 27. travnja 2017. u 19.00 sati u prostorijama HGSS-a (zgrada Mostarka).

Prijaviti se možete OVDJE.

U školu se mogu upisati svi planinari stariji od 15 godina. Cijena škole iznosi 50 KM, a u nju su uračunati troškovi organizacije, literatura te ulaznica za posjet špilji Vjetrenici.

Po završetku teorijskog i praktičnog dijela škole slijedi dvodnevna vježba (matura) s noćenjem u prirodi. Polaznicima koji uspješno završe školu uručuju se diplome o završenoj Općoj planinarskoj školi na prigodnom druženju u prostorijama Društva.

Kopirati
Drag cursor here to close