Tajni YU program

'Houston, imamo problem!' u bh kinima od 28. travnja

Lifestyle / Flash | 04. 03. 2016. u 14:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hladni rat, svemirska utrka i NASA-ino slijetanje na Mjesec ključni su povijesni događaji koji su obilježili čitavu jednu eru. Oni su još i danas omotani velom tajne i predstavljaju inspiraciju za brojne teoretičare zavjere.

U filmu "Houston, imamo problem!" (eng. Houston, We Have a Problem!), redatelj Žiga Virc novim informacijama dovodi u pitanje obje strane priče.

Ovaj intrigantan igrano-dokumentarni film istražuje mit o tajnoj američkoj kupovini kontroverznog jugoslavenskog svemirskog programa početkom  60-ih godina prošlog stoljeća, vrijednoj nekoliko milijardi dolara.

Najava filma je još prije nekoliko godina uzburkala javnost sa tezom o jugoslovenskom svemirskom programu, što je glavna priča i tema filma.

Ove godine film "Houston, imamo problem!" izabran je za službeni program filmskog festivala Tribeca, a njegova svjetska premijera će biti održana u  okviru festivalskog programa u New Yorku.

Film je koprodukcija Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Češke i Katara te je, također, prvi film HBO Europe u Adria regiji.

Možete pogledati službenu najavu filma, a dolazak u BH kina, u distribuciji kompanije 2iFilm, najavljen je za 28. travanj tekuće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close