EQ

Horoskopski znakovi imaju najviši emocionalni IQ

Iako se ona mjeri određenim psihološkim testovima, astrolozi tvrde kako su određeni horoskopski znakovi posebni po toj karakteristici
Lifestyle / Flash | 25. 02. 2019. u 20:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako vas karakterizira visoko razvijena empatija, briga o tuđim osjećajima i obzirnost prema drugima, to bi mogao biti pokazatelj visoke emocionalne inteligencije. Iako se ona mjeri određenim psihološkim testovima, astrolozi tvrde kako su određeni horoskopski znakovi posebni po toj karakteristici, prenosi The Talko.

RAK

Rakovi su posebni po tome da drugima ulijevaju povjerenje i daju im osjećaj da s njima mogu pričati o svojim osjećajima. Također, Rakovi su dobri slušatelji, vole pomagati drugima tražeći rješenja za njihove probleme. Uz to, oni uživaju u emocionalnim vezama s drugima, a to najčešće manifestiraju pokazivanjem empatije i povezivanjem s osjećajima drugih, piše Index.hr.

BLIZANCI

Blizanci nikada ne pokušavaju potisnuti ili ignorirati svoje osjećaje, posebice one negativne, a upravo zbog toga spadaju među emocionalno inteligentne ljude. Probleme rješavaju na svoj, poseban način, a kada ih nešto tišti, brzo će se otvoriti te nikako neće prešutjeti ono što imaju reći. Iako ponekad mogu biti neugodni kada se suprotstave, nikada neće pasivno pristupiti problemu i zataškati ga kako bi izbjegli neugodne posljedice.

LAV

Lavovi su vrlo samosvjesni te jasno znaju svoje slabe točke, ali i vrline koje ih izdižu među drugima. Također, što god rade, uvijek teže napretku i poboljšanju sebe jer uvijek nastoji biti najbolja verzija sebe. Osim toga, ljubazni su i voljni pomoći te se trude razumjeti druge.

DJEVICA

Djevice su jedan od najemotivnijih znakova zodijaka, ali uz to imaju analitički um zbog čega sve mogu razložiti u detalje. Zbog toga lako razlikuju ono što im treba od onog što stvarno žele te uvijek pokušavaju razumjeti sebe analiziranjem sebe i drugih.

Ipak, svoje emocije nastoje držati za sebe, ali ne isključuju uzimanje tuđih emocija u obzir i razumijevanje istih. Također, što god radile, Djevice uvijek nastoje ne povrijediti nikoga svojim odlukama i postupcima kako bi se osjećale bolje.

VAGA

Vage su emocionalno inteligentne jer znaju čitati ljude. To znači da bez problema čitaju između redova, promišljaju o tuđim riječima i jasno razumiju neverbalni govor sugovornika. U odnosima s drugim ljudima one znaju što im treba promatrajući njihov govor tijela i ponašanje. Vrlo su intuitivne i slušaju svoj unutarnji glas te rijetko reagiraju naglo, a ni odluke ne donose iznenada i nepromišljeno.

RIBE

Ribe slove za najempatičniji znak zodijaka pa se uvijek trude razmišljati iz tuđe perspektive te znaju kako i što kome reći. Prilagodljive su osobe i rijetko su tvrdoglave pa mišljenje mogu lako promijeniti jer razmišljaju kako bi im bilo da su u "tuđim cipelama".

Kopirati
Drag cursor here to close