Neka me do zore

HNŽ: Ugostiteljski objekti moći će raditi do šest ujutro

Prema novom Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti Hercegovačko-neretvanskoj županiji pojedini objekti moći će raditi i do šest ujutro.
Lifestyle / Flash | 30. 01. 2018. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojedini ugostiteljski objekti radit će i do šest ujutro, prema novom Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti Hercegovačko-neretvanske županije.

Dijelom ovog zakona propisuje se radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz skupine hoteli, restorani i barovi.

Kako je navedeno objekti iz skupine hoteli obvezno rade od 0 do 24 svaki dan, a ostali ugostiteljski objekti iz skupine ''restorani'' i ''barovi'' mogu raditi od šest do 24 sata.

No, iz skupine ''barovi'', objekti koji ispunjavaju uvjete za rad noću (sukladno posebnim propisima) samo u zatvorenom prostorijama mogu raditi najdulje do 6 sati ujutro.

Ugostiteljski objekti iz skupine ''restorani'' i ''barovi'' koji se nalaze izvan naseljenih područja mogu imati radno vrijeme od 0 do 24 sata.

Na aerodromima željezničkim i autobusnim kolodvorima, benzinskim crpkama i sl.; ugostiteljski objekti rade u radnom vremenu objekta u kojemu se nalaze.


Članom zakona koji određuje radno vrijeme, navedeno je i da mjerodavno tijelo može produžiti propisano radno vrijeme za dva sata.

Također, mjerodavno tijelo može po službenoj dužnosti za pojedine ugostiteljske objekte rješenjem odrediti i skratiti radno vrijeme za dva sata.

Mjerodavno tijelo može rješenjem odrediti i drugačije radno vrijeme objekata.

Kako je u Zakonu navedeno, po završetku radnog vremena ugostitelji su dužni isključiti glazbu, a gosti napustiti objekt u roku od 30 minuta po isteku radnog vremena.

Podsjetimo, novi Zakon je donesen krajem prosinca, a kako je tada rekao predsjednik skupštine HNŽ-a Šerif Špago, ovim će se zakonom riješiti nedoumice koje se tiču radnog vremena ugostiteljskih objekata, pogotovo u ljetnom razdoblju i u vrijeme većih turističkih posjeta, zatim pitanje privremenih rješenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, reguliranje provedbenih propisa i drugo.

Kopirati
Drag cursor here to close