Donacija

HNŽ: Dvanaestorica stopostotnih ratnih vojnih invalida dobila kolica

Lifestyle / Flash | 01. 06. 2016. u 12:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Šerif Špago, predsjedajući Skupštine HNŽ i Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja uručili su danas dvanaestorici stopostotnih ratnih vojnih invalida prve skupine HVO-a i Armije BiH invalidska kolica s antidekubitalnim jastukom.

Ministar Soldo istaknuo je kako je za ovu nabavu utrošeno 42.000,00 KM, a odabrani dobavljač kolica je izradio prema zahtjevu, potrebama i tjelesnom oštećenju korisnika, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Nakon primopredaje kolica, upriličen je zajednički radni objed na kojem su, kroz otvoren i srdačan razgovor, stopostotni ratni vojni invalidi nositelje zakonodavne i izvršne vlasti upoznali s problemima s kojima se susreću.

''U našoj evidenciji imamo 42 stopostotna ratna vojna invalida prve skupine. Uspjeli smo za 12 njih koji su bili u najvećoj potrebi, uz razumijevanje i potporu predsjednika i ostalih kolega u Vladi, osigurati sredstva u Proračunu za nabavu ovih kolica. Sukladno potrebama i mogućnostima i ubuduće ćemo pomagati stradalnicima i raditi na poboljšanju kvalitete njihova života. Nastojat ćemo ubrzati i postupak u svezi s banjsko-klimatskim liječenjem, tako da bismo već u devetom mjesecu ove godine mogli dobiti mogućnost takve terapije koja im i zakonski pripada'', kazao je ministar Soldo, te dodao ''u ime Vlade, Ministarstva za pitanja branitelja i u osobno, želim Vam, dragi prijatelji, da ovaj današnji susret i naše prijateljevanje doživite kao izraz poštovanja prema Vama i Vašem doprinosu obrani i demokratiziranju našeg društva i naše Domovine'', zaključio je ministar Soldo.

Predsjednik Herceg istaknuo je kako Vlada ima razumijevanja za potrebe najtežih stradalnika i kako rješavanje njihovih problema i potreba mora biti prioritet u radu.

''Ovi ljudi zaslužuju naše divljenje i poštovanje i zato ne smije postojati niti jedan razlog da se u potpunosti ne ispoštuju prava i obveze koje za 42 stopostotna stradalnika prve skupine proizlaze iz Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji'', istaknuo je predsjednik Herceg.

''Ova donacija puno nam znači. Mi ne možemo hodati i kolica su naše osnovno sredstvo za kretanje i život. Ministarstvo, Vlada i Skupština osigurali su sredstva koliko su mogli, mi smo zadovoljni i želim im zahvaliti na trudu i pomoći'', kazao je u ime stradalnika Adil Škaljić.

Kopirati
Drag cursor here to close