Čestitamo

HGSS Mostar dobio četiri nova licencirana spašavatelja

Lifestyle / Flash | 21. 03. 2016. u 14:45 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HGSS Mostar dobio je četiri nova licencirana spašavatelja.

Naime, pretekli tijekom vikenda je održano polaganje za spašavatelje u organizaciji GSSuBiH. Ispitu je pristupilo 14 kandidata za spašavatelja iz HGSS Mostar, GSS Široki Brijeg, GSS HBŽ, HGSS Posušje, GSS Jablanica i jedan kandidat za instruktora iz GSS Jablanica.

Svi kandidati su pokazali visoku razinu znanja iz raznih tema koje su bile predmetom ispitivanja. U testu su se nalazile osnove digitalne kartografije, rad sa GPS uređajem, orijentacija pomoću karte i busole, rad sa transportnim sredstvima, improvizirani načini transporta unesrećenih osoba, sidrišta u stijeni, snijegu i ledu, sistemi za podizanje i spuštanje, vitlo s užetom, prva pomoć u planini, poznavanje organizacije GSSuBiH, protokoli spašavanja, potrage, vožnja Akja-čamca i na kraju pismeni test, piše HGSS.ba.

Šest spašavatelja će morati doraditi svoje teme pred svojom matičnom stanicom, nakon čega će im biti verificirano zvanje. Četiri kandidata HGSS Mostar su položili uspješno uz visoke rezultate.

Ispitna komisija je formirana od četiri instruktora GSSuBiH i pet instruktora HGSS Hr. , a to su: Dubravko Butala, Mladen Mužinić, Frane Bebić, Dragan Špehar, Stipe Božić ( HGSS Hr. ) te Dragan Vrljić, dr. Martina Orlović, prof. Damir Hatunić i Zdenko Marić ( GSSuBiH ).
HGSS Mostar čestita svim novim spašavateljima, a i mi se pridružujemo njihovim čestitkama.

Kopirati
Drag cursor here to close