Susret sa zvijeri

Hercegovka otjerala medvjeda: Glava mu je bila k'o tepsija

Hercegovka, koja je jučer otjerala medveda, s novim danom povela je stoku ponovo na ispašu, a strahu mjesta nema.
Lifestyle / Flash | 15. 11. 2017. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ''posjete'' medvjeda trebinjskom selu Orovac, kada je Čedomirka Đajić (56) imala blizak susret sa ovom zvjeri, ni u utorak navečer, prema njezinim riječima, nije bilo mirno.

Stoka se oglašavala, zbog čega vjeruje da je nezvani gost ovog puta sa sigurne udaljenosti “izviđao” teren, prenosi Blic.

Ova hrabra Hercegovka, koja je otjerala medveda, s novim danom povela je stoku ponovo na ispašu, a strahu mjesta nema.

''Stado je bilo oko mene i ovce su počele odjednom da mi se približavaju. Krenem naviše i vidim da se nešto tamo prevrće. Pomislila sam da je vuk, ali kada sam prišla vidim da je medvjed. Glava mu je bila k’o tepsija. Napao je jednu ovcu, koja je živa, ali pitanje što će s njom biti'', priča Čedomirka, koja se nije željela fotografirati.

''Ostala je pribrana, uzela telefon i nazvala jednog susjeda, koji ju je savjetovao da se popne na gredu. Nije ga poslušala, već je počela vikati u pokušaju da uplaši zvijer. Medved je tada pustio ovcu i otišao prema brdu, dok je Čedomirka mirno povela stado na drugu stranu'', piše Blic.

Potom su na teren izašli lovci, koje ona inače obavještava kada vidi kakve tragove životinja.

Orovac se nalazi u kotlini, ali ni ovo selo u Hercegovini nije pošteđeno odlaska stanovništva.

''Malo je ljudi ostalo u selu. Nema nas ni 15-ak da tu spava, dok vikendom dođu oni koji su odselili u Trebinje'', priča ova žena, čije je troje djece otišlo put boljeg života.

Kopirati
Drag cursor here to close