Civilna zaštita

Hercegovini izdano upozorenje: Jaki udari vjetra i obilna kiša

Kako je priopćila Civilna zaštita mogući su udari vjetra od 40 do 45 km/s, a lokalno uz jači pljusak može pasti između 20 i 30 litara kiše po metru kvadratnom.
Lifestyle / Flash | 06. 11. 2017. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hercegovini je zbog jakih udara vjetra i obilne kiše upaljen žuti meteoalarm, koji označava potencijalno opasno vrijeme.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', stoji u upozorenju metoalarma.

Kako je priopćila Civilna zaštita mogući su udari vjetra od 40 do 45 km/s, a lokalno uz jači pljusak može pasti između 20 i 30 litara kiše po metru kvadratnom.

Danas će u većem dijelu zemlje prevladavat će pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije na istoku i sjeveroistoku Bosne. Kiša uglavnom na području Krajine, zapada i jugozapada Bosne i u Hercegovini. U centralnim i sjevernim područjima Bosne slabija kiša ili lokalni pljuskovi, dok je na istoku i sjeveroistoku Bosne mala vjerojatnost za lokalno slabiju kišu.

Više padalina u drugoj polovici dana. Vjetar većinom slab jugoistočnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne vjetar je umjerene jačine sa mogućim jakim udarima. Na sjeveru zemlje vjetar je istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C.

Kopirati
Drag cursor here to close