Hercegovina Classic 2014

Hercegovina se u nedjelju ucrtava na biciklističku kartu Europe

Lifestyle / Flash | 13. 05. 2014. u 07:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklistički klub Mostar, Udruga za promociju biciklizma 'Hercegovina Bicikl' i Biciklistički savez BiH u nedjelju, 18. svibnja ove godine organiziraju Prvu međunarodnu cestovnu biciklističku utrku kroz Hercegovinu pod nazivom "Hercegovina Classic 2014“.

Riječ je o kružnoj utrci sa startom i ciljem ispred Tržnog centra Mepas Mall u Mostaru, a u dužini od 165 kilometara prolazit će i kroz općine Široki Brijeg, Posušje, Grude, Ljubuški i Čapljinu, te kroz općinu Stolac.

Utrka će okupiti profesionalne bicikliste iz BiH i susjednih zemalja, a želja je organizatora da postane tradicionalna, te da uđe u UCI kalendar utrka.

- Ova će utrka biti zapisana kao prva međunarodna cestovna utrka održana u Hercegovini i ova će se regija ucrtati i na cestovnoj biciklističkoj karti Europe' – istaknuli su organizatori ovog događaja, koji su se zahvalili svim tvrtkama i institucijama koje su prepoznale značaj ovog događaja, a posebice Elektroprivredi HZ HB, te tvrtkama Apolo d.o.o. Mostar, Satelit - tbm HB Međugorje, Bavariji, te Japanskoj razvojnoj agenciji (JICA), koja je glavni pokrovitelj utrke.

Utrka kroz Hercegovinu uvrštena je u kalendar utrka Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine kao utrka Premijer lige BiH i novčani nagradni fond iznosi 3000 konvertibilnih maraka.

U njoj će moći sudjelovati svi licencirani biciklisti, a s obzirom na više kategorija koje će sudjelovati, utrka će ima pet ciljeva i to u Širokom Brijegu, Posušju, Grudama, Čapljini, Mostaru.

U sklopu utrke bit će upriličen i prigodni program, a za 12 sati, kada je predviđen zatvoreni start utrke, održat će se biciklijada ulicama Mostara.

Utrci će nazočiti i francuski veleposlanik u BiH Roland Gilles,a više informacija o samom događaju bit će poznato u subotu za kada je planirana konferencija za novinare. 

Utrku su još podržali: Agram, Grafotisak Grude, Hrvatska pošta Mostar, Shift Brand Design, Restoran "Romanca", GumaM, Putovi d.o.o. Grude, Hotel "Bevanda"; te pokrovitelji: Tržni centar Mepas Mall, Sportski savez Grada Mostara, te općine Posušje i Grude. Službena voda utrke: je Radenska,a partneri utrke su: BK Široki, BK Grude, HBK Drinovci, BK Pony,, BK Ljubuški, BK Čapljina, MUP ZHŽ, MUP HNŽ, HGSS, Mostarske mažoretkinje, Športski plesni klub Erigo-D i Foto studio Rezo

Medijski pokrovitelj utrke su: Radio Dobre Vibracije, RTM-TV1, Bljesak.info, BikeMagazin.info i Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close