Kvadrat do 3000 eura

Hercegovci, ovo je novi hit kvart u Zagrebu

Traže se kvalitetni trosobni i četverosobni stanovi, površine između 60 i 90 kvadrata koji koštaju nešto više od 200.000 eura.
Lifestyle / Flash | 27. 02. 2019. u 08:33 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kvart “Središće” u Novom Zagrebu, koji se još naziva i “Bundek” po jezeru i parku, postao je najpoželjniji novozagrebački kvart, pa je sada po popularnosti uz bok naseljima Vrbani III, Trešnjevka i Trnje, piše  portal Novac.hr.

Nakon uređenja parka Bundek i otvaranja američke visoke škole RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia) u Centru Bundek te završetka gradnje Američke međunarodne škole u Zagrebu (AISZ) prije nekoliko mjeseci došlo je do laganog porasta u potražnji stanova u Središću, a tome je pridonijela i gradnja novih stambenih zgrada.

Traže se manji, kvalitetni trosobni i četverosobni stanovi, površine između 60 i 90 kvadrata koji koštaju nešto više od 200.000 eura. Međutim, cijene su visoke, neke čak i do 3000 eura za kvadrat.

Puno različitog sadržaja i dobra smještenost

Boro Vujović, direktor agencije za poslovanje nekretninama Operta, rekao je da to naselje ima dosta sadržaja te da je u blizini središtu grada, što sve utječe na vrijednost. Uz navedene američke obrazovne ustanove i park, tu je u blizini Avenue Mall, Muzej suvremene umjetnosti, nedaleko je Hipodrom i hipermarket.

“Rast potražnje za Bundekom počeo je još prije nekoliko godina kada je Zagrebačka banka gradila Centar Bundek. Nedavno preseljenje američke škole dodatno je utjecalo na popularnost samog kvarta. Središće ima sreću što je pozicionirano uz jezero Bundek koje je jedan od većih aduta njegove popularnosti.

Kao što su na drugoj strani zapadno kvartovi poput Vrbana III napravili velik odmak, slično se događa i ovdje. Sam Novi Zagreb je prekrasno planski građen, ali nema mjesta novogradnjama, dok se u ovom kvartu otvorilo nekoliko novih građevinskih kazeta što je također njegov plus za tržište”, rekao je Sergio Serdarušić, direktor agencije Eurovila.

Dobra prometna povezanost

Kvart Središće je dobro prometno povezano cestovno i javnim prijevozom s centrom grada, aerodromom i autocestom A1, a nedavno je počela i gradnja javne osnovne škole. Međutim nema dovoljan broj luksuznih i velikih stanova za diplomate koji žele živjeti u blizini američke škole. Zbog veće potražnje od ponude Središće je trenutačno najskuplji novozagrebački kvart po cijenama kvadrata koje su sad u svom maksimumu.

“U novijim zgradama na Bundeku cijene kvadrata su se prodavale za oko 2.300 eura. Sad je i stanovima u starijim zgradama u naselju skočila cijena pa prodavatelji traže od 2.000 eura za kvadrat za one najkvalitetnije, čak neki oglašavaju opremljene dobre stanove u novijim zgradama za 3.000 eura po kvadratu. Ipak, vjerujem da će se te visoke cijene nivelirati kada se na ljeto usele preostali stanovi u novoj velikoj zgradi Meandar, koja je rasprodana, jer će ih biti više na tržištu za najam, a neki će ih i prodavati. Tako će se deficit smanjiti”, rekao je Boro Vujović iz Operete za Novac.hr.

Amerikanci posebno zainteresirani

U stambenom centru Meandar stanovi su se prodali početkom gradnje, a cijena kvadrata je bila od 1.890 do 2.190 eura. “Cijena kvadrata od oko 2.000 eura u novogradnji je realna cijena vrijednosti i vjerujem da će se ona uskoro i ustaliti”, ističe Vujović te nadodaje da su za taj dio Zagreba posebno zainteresirani djelatnici Veleposlanstva SAD-a jer je samo Veleposlanstvo u Buzinu, a sad su tu i američke školske ustanove.

Kopirati
Drag cursor here to close