Kakva nam je sezona?

Dok Bosanci uživaju u snježnim radostima, Hercegovci gledaju u nebo

'Teško će biti nadoknaditi ovaj period bez snijega, nadamo se da će se vrijeme u drugoj polovici siječnja promijeniti.'
Lifestyle / Flash | 09. 01. 2020. u 13:52 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Loše, loše, loše….. nema snijega'', najčešći je odgovor s hercegovačkih skijališta. U razgovoru za portal Bljesak.info voditelji skijališta kazali su kako je sve spremno za goste, ali nedostatak prirodnog snijega pravi velike probleme.

''Staze smo osposobili umjetnim snijegom i hotel je popunjen, ali snijega nema. Ove sezone je tako. Lošija je za razliku od ranijih godina i ne možemo biti zadovoljni'', kazao je za Bljesak.info Zvonko Bagarić, vlasnik SKI centra Čajuša kod Kupresa.

Gostiju ima dovoljno, a najbrojniji su Dalmatinci i Hercegovci

Kako je rekao, gostiju ima, najbrojniji su Dalmatinci i Hercegovci. Zahvaljujući umjetnom snijegu puštene su dvije staze i u funkciji su četiri lifta.

Cijena dnevne karte za odrasle iznosi 35 KM, dok je za djecu 25 KM. 

Bagarić posebno ističe kako su se zbog proizvodnje umjetnoga snijega ukupni troškovi višestruko povećali. Iako sezona nije započela obećavajuće, ostaje im čekati i vidjeti hoće li se vrijeme preokrenuti u njihovu korist.

Unatoč činjenici da je posjećenost za vrijeme novogodišnjih praznika na Blidinju bila zadovoljavajuća, zimska sezona ipak će ostati nedovoljno iskorištena, prvenstveno zbog izostanka padalina. Snijega je bilo samo za sanjkanje.

Blidinje će teško nadoknaditi ovaj period bez snijega

''Teško će biti nadoknaditi ovaj period bez snijega. Nadamo se da će se vrijeme u drugoj polovici siječnja promijeniti'', govori za Bljesak.info Ivan Rezo, voditelj skijališta Blidinje, dodajući da ljubitelja prirode nikada ne nedostaje.

Za razliku od hercegovačkih zimovališta, situacija u Bosni nešto je bolja. Hoteli na Vlašiću dobro su popunjeni, a zadovoljni su i privatni iznajmljivači. Kako su nam rekli iz Ski centra na Vlašiću sezona je relativno dobra.

''Ove godine nemamo puno prirodnog snijega, ali staze svaku noć uređujemo i nadopunjujemo umjetnim snijegom. Zadovoljni smo posjetom ove godine, posebno u razdoblju oko Božića i Nove godine'', kazala je za naš portal Aida Džambegović iz SKI centra Vlašić.

Na Vlašiću su u funkciji sve staze i rade sva tri lifta

Na Vlašiću su u funkciji sve staze i rade sva tri lifta koja su u vlasništvu tog ski centra Babanovac I, Babanovac II i Markovac. Kako nam je potvrđeno, u funkciji je i lift u vlasništvu poduzeća Eko FIS Vlašić.

Zadovoljni su i u sarajevskim skijalištima. Unatoč nedostatku snijega sezona je i više nego dobra. Kako su nam rekli, za mjesec siječanj popunjeni su svi kapaciteti u hotelima, kao i privatni smještaj na Bjelašnici i Igmanu.

''Zadovoljni smo sezonom ove godine iako je snijega puno manje nego ranijih godina. Posječenost na Bjelašnici i Igmanu je i više nego dobra. Osim gostiju iz BiH i Hrvatske, ove godine brojni su gosti iz Turske, a zabilježeni su i posjetitelji iz Slovenije'', kazala je za Bljesak.info Emina Hodžić, glasnogovornica poduzeća ZOI '84 koje upravlja Ski-centrom "Bjelašnica - Igman".

Na Bjelašnici zadovoljni sezonom

Kako nam je rekla, otvorene su sve ski staze osim dvije na samom vrhu Bjelašnice, Kotlovi i Heliodrom. Cijena dnevne karte za Igman iznosi 28 KM, za Bjelašnicu 30 KM, dok ljubitelji noćnog skijanja na Bjelašnici trebaju izdvojiti 25 KM.

''Mogu vam reći da su nam gužve na skijalištima od samog jutra. S obzirom na slabe padaline ove godine, mi smo i više nego zadovoljni sezonom'', kazala je. 

Kopirati
Drag cursor here to close