Dobra kob

Hercegovački lovci u Ljubuškom polagali lovački ispit

Ukupno se na polaganje ispita prijavilo 45 lovaca iz Ljubuškog, Čapljine i Čitluka.
Lifestyle / Flash | 16. 09. 2018. u 10:39 Bljesak.info
Kopirati

U  Ljubuškom je 45 lovaca iz Hercegovine pristupilo polaganju lovačkog ispita. 

Riječ je o lovcima iz Ljubuškog, Čitluka i Čapljine, a predsjednik Povjerenstva za polaganje lovačkog ispita Alojzo Dunđer objasnio je kako izgledaju detalji polaganja lovačkog ispita. 

''Ukupno se prijavilo 45 lovaca iz Ljubuškog, Čapljine i Čitluka. Sam ispit utvrđen je Zakonom o lovstvu u FBiH i Pravilniku o načinu polaganja ispita kao podzakonskim aktom koji donosi Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva'', rekao je Dunđer.

''Polaganje predviđa pismeni dio od oko 50 pitanja gdje kandidati moraju točno odgovoriti na 60 posto pitanja, no potrebno je izdavanje uvjerenja od resornog ministarstva o položenom ispitu te su nakon toga lovci formalno-pravno članovi lovačkog društva i lovačkog saveza'', dodao je.

Mario Herceg iz Hrvatske udruge lovaca Kravica - Ljubuški najavio je lovačku večeru koja će se organizirati u subotu, 6. listopada. u jednom svadbenom salonu na Humcu. 

Na večeri će bit upriličena i bogata tombola na kojoj će biti podijeljeno 12 lovačkih puški.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.