Svaka čast

Hercegbosanska županija izvela akciju zbrinjavanja napuštenih pasa

Lifestyle / Flash | 11. 09. 2016. u 14:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruge za zaštitu, spašavanje i zbrinjavanje životinja HBŽ "O" sinoć su na prostoru Hercegbosanske županije (HBŽ) volonteri te Udruge iz Glamoča, Livna i Tomislavgrada izveli su akciju u kojoj su uhvatili čopor napuštenih pasa o kojima se ovih dana pisalo kao prijetnja prolaznicima.

Iako su psi opisani kao velika prijetnja građanima, iz ove udruge ističu da nisu predstavljali nikakvu prijetnju niti davali znakove agresije prilikom hvatanja.

''Nakon veterinarske obrade koja podrazumijeva sterilizaciju/kastraciju, čipiranje, vakcinaciju i čišćenje od parazita, psi će biti zbrinuti i udomljeni'', navode iz Udruge „O“.

Također naglašavaju da se ovdje radi, kao i svaki put, o psima koji su napušteni i očitom primjeru neodgovornog vlasništva te su uputili zamolbu svim građanima HBŽ-a da iskoriste novu akciju besplatne sterilizacije svojih ljubimaca kako ne bi došlo do neželjenog legla i izbacivanja pasa na ulicu.

Isto tako pozivaju sve ljubitelje životinja na području Tomislavgrada i cijele HBŽ-a , a koji mogu, imaju vremena i žele da im se priključe kako bi svi zajedno bili učinkovitiji i lakše radili na rješavanju ovog problema.

''Svi koji su zainteresirani za volontiranje mogu im javiti na facebook stranicu Udruga za zaštitu, spašavanje i zbrinjavanje životinja HBŽ "O"'', poručili su voloteri.

Kopirati
Drag cursor here to close