Štedite vodu i vrijeme

Gradske vlasti u Samari pozvale stanovnike da se tuširaju u dvoje!

Računajući na nagli skok potrošnje ionako ograničenih rezervi, gradska uprava zamolila je stanovništvo da se tušira - u paru! "Štedite vodu - tuširajte se u dvoje", moto je kojim se želi utjecati na svijest građana glede potrošnje vode.
Lifestyle / Flash | 06. 07. 2018. u 14:36 Bljesak.info
Kopirati

U ruskome gradu Samari predstojećeg vikenda moglo bi doći do nestašice vode. Stoga su gradske vlasti zamolile stanovništvo za poseban vidi građanske poslušnosti.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako se igraju susreti četvrtfinala Svjetskog prvenstva, u gradu će biti desetine tisuća navijača i turista, a rezerve vode su na granici zadovoljenja osnovnih potreba grada. Računajući na nagli skok potrošnje ionako ograničenih rezervi, gradska uprava zamolila je stanovništvo da se tušira - u paru!

Prema rasporedu utakmica, u Samari se u subotu, 7. srpnja, igra četvrtfinale između Švedske i Engleske (od 16 sati), a zbog priliva gostiju računa se s povećanjem potrošnje vode oko 10 posto. Značilo bi to da rubni dijelovi grada i mnoge višekatnice neće dobivati vodu.

"Štedite vodu - tuširajte se u dvoje", moto je kojim se želi utjecati na svijest građana glede potrošnje vode.

Šveđani i Englezi ovu utakmicu doživljavaju kao povijesnu šansu da se nakon niza desetljeća probiju u samu završnicu Mundijala, a pobjednik će u polufinalu igrati protiv boljega iz meča Rusija - Hrvatska, koji se također igra u subotu, s početkom u 20 sati.

Iako je jasno da će navijači jednog od timova četvrtfinalne utakmice u Samari po završetku tog meča biti u ''goloj vodi'', svima će tuširanje dobro doći. Još ako pritom imaš uzbudljivog partnera/partnericu za istrljati leđa...

Kopirati