Štedite vodu i vrijeme

Gradske vlasti u Samari pozvale stanovnike da se tuširaju u dvoje!

Računajući na nagli skok potrošnje ionako ograničenih rezervi, gradska uprava zamolila je stanovništvo da se tušira - u paru! "Štedite vodu - tuširajte se u dvoje", moto je kojim se želi utjecati na svijest građana glede potrošnje vode.
Lifestyle / Flash | 06. 07. 2018. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ruskome gradu Samari predstojećeg vikenda moglo bi doći do nestašice vode. Stoga su gradske vlasti zamolile stanovništvo za poseban vidi građanske poslušnosti.

Kako se igraju susreti četvrtfinala Svjetskog prvenstva, u gradu će biti desetine tisuća navijača i turista, a rezerve vode su na granici zadovoljenja osnovnih potreba grada. Računajući na nagli skok potrošnje ionako ograničenih rezervi, gradska uprava zamolila je stanovništvo da se tušira - u paru!

Prema rasporedu utakmica, u Samari se u subotu, 7. srpnja, igra četvrtfinale između Švedske i Engleske (od 16 sati), a zbog priliva gostiju računa se s povećanjem potrošnje vode oko 10 posto. Značilo bi to da rubni dijelovi grada i mnoge višekatnice neće dobivati vodu.

"Štedite vodu - tuširajte se u dvoje", moto je kojim se želi utjecati na svijest građana glede potrošnje vode.

Šveđani i Englezi ovu utakmicu doživljavaju kao povijesnu šansu da se nakon niza desetljeća probiju u samu završnicu Mundijala, a pobjednik će u polufinalu igrati protiv boljega iz meča Rusija - Hrvatska, koji se također igra u subotu, s početkom u 20 sati.

Iako je jasno da će navijači jednog od timova četvrtfinalne utakmice u Samari po završetku tog meča biti u ''goloj vodi'', svima će tuširanje dobro doći. Još ako pritom imaš uzbudljivog partnera/partnericu za istrljati leđa...

Kopirati
Drag cursor here to close