Širokobriježanke na turneji u Francuskoj i Španjolskoj

Gradonačelnik Širokog Brijega upriličio prijem za mažoretkinje

Kraljević je upriličio prijem povodom nastupa širokobrijeških mažoretkinja u Francuskoj i Španjolskoj.
Lifestyle / Flash | 22. 03. 2018. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Miro Kraljević u četvrtak je upriličio prijem predstavnica širokobrijeških mažoretkinja koje je predvodila predsjednica ''Mažoretkinja Široki'' Marija Topić Ramljak.

Mažoretkinje Grada Širokog Brijega provele su dva tjedna na turneji i festivalima u Francuskoj i Španjolskoj. Svojim odličnim nastupima na najbolji mogući način su prezentirali Grad Široki Brijeg.

Također, kao zahvala Gradu Širokom Brijegu i gradonačelniku Miri Kraljeviću na podršci, mažoretkinje su na prijemu uručile prigodne darove zahvale sa svog putovanja. Tijekom nastupa u Španjolskoj bili su na prijemu kod gradonačelnice Castellona i uručili joj prigodne poklone od gradonačelnika Kraljevića, među njima i ''Monografiju Širokog Brijega''. Gradonačelnica se zahvalila na poklonima, i uputila riječi zahvale i pozdrave.

U francuskom gradu Albiu mažoretkinje su nastupale na ''Carnaval d'Albi'', a potom u Španjolskoj u ''Castellon de la plana'' koji je jedan od najjačih i najpoznatijih festivala u Europi.

U tom gradu sedam dana se održava slavlje u čast zaštitnice grada, svete Magdalene, a tim danima traju proslave i hodočašća, i to slavlje naziva se ''Fiesta de la Magdalena''. Za završni defile – ''Grand parade de Magdalena'' dobile su tu čast da budu prve u defileu i predvode ostale skupine iz Švicarske, Irske, Nizozemske, Slovačke, Rusije...

Sama turneja je nastavak suradnje sa agencijom Eurofanfare – agence artistique Alain Blanchard koja traje od 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close