Adventski sajam

Građani Mostara uživali uz grah, piće i roštilj

Lifestyle / Flash | 27. 11. 2016. u 18:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom nedjelje ispred Župne crkve sv. Ivana apostola i evanđeliste u Mostaru upriličen je Adventski sajam u sklopu kojega se dijelio besplatan vojnički grah za sve građane Mostara i njihove goste.

Osim graha, svi prisutni su bili u mogućnosti probati razne kekse, peciva, sokove i alkoholna pića. Na štanodvima su bili ponuđene različite rukotvorine koje su zainteresirani mogli kupiti po simboličnim cijenama.

Sve ovo su priredili članovi zajednica 'Duga', 'Bios', 'Oaza ljubavi', 'Milosrdni Samaritanac' i 'Vojska Kristova', koje djeluju u toj župi. U sklopu Sajma, članovi navedenih zajednica u večernjim satima priredili su za sve posjetitelje i roštilj, te kuhano vino.

Inače, dijeljenje besplatnoga graha prvu nedjelju došašća za građane Mostara i njihove goste postaje već tradicija, kojom Župa sv. Ivana poziva na mir, zajedništvo i suživot.

Župni vikar don Ivan Marčić između ostalog je rekao kako je ovo priprema za nadolazeće dane kada nas očekuje najljepši blagdan - Božić. "Želimo na neki način približiti duh tih blagdana kada svi nekako u srcu osjećamo čežnju za dolaskom Gospodinovim", kazao je Marčić.

O današnjoj akciji je govorio i don Mladen Šutalo, župni upravitelj.

Kopirati
Drag cursor here to close