Glavni bh grad

Građani kavu piju u parkovima, u kafiću sjede likovi iz crtića

Uz šolje za kafu kako sjede za stolom mogu se vidjeti crtani junaci Paja Patak, Miki Maus, Hello Kitty i Teddy medo.
Lifestyle / Flash | 26. 03. 2021. u 17:14 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok građani bosanskohercegovačke prijestolnice Sarajeva tople napitke ispijaju u parkovima i na cesti, u ugostiteljskim objektima možemo vidjeti junake iz animiranih filmova, javlja Anadolija.

Mjere uvedene u cilju suzbijanja širenja novog koronavirusa dovele su do ponovnog zatvaranja ugostiteljskih objekata. Građani su ponovno "osuđeni" na kave kod kuće ili na sve popularnije "to go".

Foto: Anadolija / Građani kavu piju u parkovima i na ulici

Dok je takva situacija, vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u Sarajevu napravio je originalnu postavku u lokalu. Uz šolje za kafu kako sjede za stolom mogu se vidjeti crtani junaci Paja Patak, Miki Maus, Hello Kitty i Teddy medo.

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata od testiranih 2.114 uzoraka evidentirano je 658 novozaraženih koronavirusom, dok je od posljedica preminulo 15 osoba. U istom periodu od infekcije koronavirusom oporavile su se 672 osobe.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 680 osoba, a tjedna incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 1.132. U KS trenutno je 5.580 aktivnih slučajeva COVID-19.

Foto: Anadolija / U kafiću sjede likovi iz crtića

S obzirom na veliki broj novozaraženih, iz Ministarstva zdravstva KS pozivaju građane da maksimalno pošutuju epidemiološke mjere.

Kopirati
Drag cursor here to close